Skeleton plaanib uuel viis superkondensaatoreid tootma hakata oma uues, hetkel alles rajatavas tehases Saksamaal Leipzigis. Hinnanguliselt võimaldab täielikult automatiseeritud tootmine vähendada tootmiskulusid tänasega võrreldes 90%.

Ettevõte toob välja, et kasutades ära Siemensi varasemat kogemust akutehnoloogiate tootmisel, on koostöö eesmärgiks välja töötada digitaalsed lahendused kogu superkondensaatorite arendus- ja tootmisahela jaoks ning seeläbi suurendada tootmisefektiivsust.

Skeletoni teine superkondensaatorite tehas Saksamaal alustab plaanide järgi tööd 2024. aastal ning hakkab tootma kuni 12 miljonit superkondesaatorit aastas. Tehas rajatakse kahes osas ning selle laienduse valmimisajaks on planeeritud 2025. aasta. Võrreldes täna käigus oleva tehasega, mis asub samuti Saksamaal, on rajatava tehase tootmisvõimsus 40 korda suurem ning see hakkab andma tööd 240 inimesele. Uue tehase töösse mineku järel hakkab tänases tehases toimuma Skeletoni arendustegevus.

„Keskkonnaeesmärkide täitmiseks on vajalik tehnoloogia areng ning superkondensaatoritel on selles küsimuses oluline roll. Võimalus efektiivselt energiat salvestada ning kasutada selleks varasemast keskkonnasõbralikumaid lahendusi on oluline kogu Euroopa energiavõrgu jaoks,“ sõnas Saksamaa riigisekretär Michael Kellner pressiteates.

„Siemens kasutab oma varasemalt kogutud teadmisi selleks, et koos Skeletoniga rajada maailmas ainulaade ja täielikult automatiseeritud superkondensaatorite tehas, mis töötaks kõigist varasematest tehastest efektiivsemalt,“ selgitas Guido Fiend, Siemensi Digitaalse tööstuse juht.

Skeletoni tootmisjuht dr. Linus Froböse sõnas, et Skeleton on varasemalt Siemensiga koos töötanud, kuid läbi kõnealuse partnerluse saadakse täiendav ligipääs nende teadmistepagasile digitaliseerimise, elektrifitseerimise ja automatiseerimise valdkondades. „Meie koos rajatavast tehasest saab Euroopa kõige suurem ja moodsam supekondensaatorite tootja, mis aitab meil täita ajas aina suurenevat nõudlust superkondensaatorite järgi.“

Skeletoni asutaja ja tegevjuht Taavi Madiberk lisas, et koostöös on suur potentsiaal. „Me näeme võimalike koostöökohtadena tulevikus eeskätt tööstust ning teisi valdkondi, mis mis vajavad stabiilset kõrgepinget. Skeleton ja Siemens mõlemad usuvad, et transpordi ning energeetika valdkonda ootavad ees põhimõttelised muudatused keskkonnasõbralikkuse suunas ning superkondensaatorite kasutamine on nende murede lahendamiseks võtmetähtsusega. Innovatsioon energia säilitamise ja salvestamise tehnoloogias on selleks võtmeks, mis aitab ühiskonnal kliimaeesmärkide täitmise suunas liikuda.“

Skeleton Technologies Group kasvatas eelmine aasta müügitulu 42%, 12,85 miljoni euroni. Samas kasvas sellega ka kahjum kuuendiku võrra, 13 miljoni euroni.

Loo autor omab kaudselt osalust ettevõttes Skeleton Technologies.