Investeering järgnes 700 päikesepaneeli paigaldamisele kaheksas riigis. Solarstone OÜ kaasasutaja ja tegevjuhi Silver Aedniku sõnul on energiatootmise ja -tarbimise mudelid suures muutumises, kus mikrotootjate poolt toodetud energia tasakaalustab tsentraliseeritud energiatootmise puudujääke.

„See muutus on juhtinud paljusid lisama isiklikule elupinnale täiendav tootmisvõimekus. Solarstone’i tehnoloogia kõrvaldab kõik takistused selle teoks tegemisel, muutes päikesekatuse lisamise kodule kasumlikuks, ilusaks ja kliimateadlikuks,“ sõnas Silver.

Investeering võimaldab Solarstone’il täiustada tootmist ning arendada meeskondi Eestis ja teistel strateegilistel turgudel. Ettevõte värbab aktiivselt elamutehnoloogia eksperte, et kasvatada nii era- kui ka ärisegmenti. Lisaks investeerib Solarstone tarkvaralahendustesse, mis võimaldavad ehitussektori sidusrühmadel tõhusamalt projekteerida ja hankida päikeseelektrijaamu.

„Olemasolevad BIM-mudelid hõlbustavad juba praegu arhitektide ja inseneride tööd. Peagi annab kaasaegse satelliittehnoloogia ja kõikehõlmava ökosüsteemi platvormi rakendamine kõigile turuosalistele lihtsad vahendid kõige sobivama integreeritud päikeseelektrijaama projekteerimiseks ja tarnimiseks,“ lisas Silver.

Solarstone OÜ asutajad Mait Kukk, Mattis Jürimäe ja Silver Aednik toodavad alates 2016. aastast Viljandis hoonesse integreeritud päikesepaneele ja -tehnoloogiaid. Kapitali investeeris Biofuel OÜ – varahaldusettevõte, mis keskendub keskkonnasõbralikule puidu rafineerimisele ja säästvale metsamajandusele, keskendudes selgelt säästvale energiamajandusele ja -tootmisele. Tegemist on Raul Kirjaneni investeerimisfirmaga.

„Solarstone eristub teistest päikeselahenduste pakkujatest nutika tehnoloogiaga, mis aitab vältida tarbetuid materjali- ja tootmiskulusid kaasaegsete katuste loomisel. Uuenduslik tarkvara ja oma riistvarakomponent annavad hea tõuke rohelisele revolutsioonile,“ kommenteeris Biofueli tegevjuht Andreas Laane.

Tegemist oli Solarstone OÜ teise suurema rahastusringiga. 2019. aastal liitus ettevõtte omanikeringi Baltikumi juhtivaid taastuvenergia ettevõtteid Sunly.