Nullintresside ajasti on nüüdseks läbi ning EKP otsustas täna kergitada intressimäärasid poole protsendi võrra. Nii tõusis hoiuseintressimäär pärast kaheksat aastat taas nulli, refinantseerimisoperatsioonide intress 0,5 protsendini ning laenamise püsivõimaluse intressimäär 0,75 protsendini. Loe pikemalt siit.

Mõningane liikumine toimus seepeale nii aktsia- kui valuutaturul ning Euroopa aktsiad kerkisid ja euro tugevnes dollari vastu. Algne tõus anti aga peatselt tagasi ning väljaandele Bloomberg kommentaari andnud kauplejad tõid põhjuseks EKP presidendi Christine Lagarde’i vähese detailsuse edasiste intressimäärade osas.

Euroopa börsid kauplevad enamjaolt kerges miinuses. Euroopa suurimaid aktsiaid koondav Stoxx 600 indeks on langenud 0,1% ning Saksamaa DAX -0,84%.

USA aktsiaindeksid alustasid kauplemist samuti langusega. Dow Jones, S&P 500 ja Nasdaqi koondindeks on langenud vastavalt 0,67%, 0,37% ja 0,18%.

Balti börsiindeksid lõpetasid kõik rohelises. Tallinna börsiindeks kerkis 0,56%, Riia 0,81% ja Vilnius 0,03%.

Tallinna börsi päevaseks kauplemiskäibeks tuli 661 000 eurot, millest suurema osa tõid Enefit Greeni ja LHV Groupi aktsiad.