Struktuurimuudatus on osa suuremast Swedbanki kontserni juhtimiskorralduse muudatusest Baltikumis ja samasugused muudatused toimusid ka Lätis ja Leedus. Kokku puudutas muudatus Eestis 130 ja Baltikumis 246 Swedbanki töötajat.

„Mul on väga hea meel, et Allan Swedbank Eesti juhtkonnaga liitub. Tema pikaajaline töökogemus pangas ning laialdased teadmised finants- ja kapitaliturgudest on meie juhtkonnale väga suureks lisandväärtuseks. Olen kindel, et Allani eestvedamisel liigume finantsinstitutsioone ja kapitaliturge puudutavates otsustes õiges suunas,“ iseloomustas muudatust positiivselt Swedbanki juhatuse esimees Olavi Lepp.

„Struktuurimuudatuse tulemusel oleme lähemal kohalikule turule nii müügi- kui otsustusprotsessides, säilitades samal ajal parima, mis tuleneb Swedbank grupi rahvusvahelistest suhetest ja toodetega seotud kompetentsidest. Swedbank Eesti koosseisus on meie eesmärk keskenduda finantsturgudega seotud toodete müügile kohalikele klientidele ning Eesti kapitaliturgude tutvustamisele ja sellele ligipääsu võimaldamisele väljaspool Eestit,“ selgitas Allan uusi eesmärke.

Allan Marnot alustas Hansa Liisingu Treasury üksuses tööd 1997. aastal ja on alates 1998. aastast olnud tollase Hansapanga ja tänase Swedbanki erinevatel kapitaliturgudega seotud spetsialisti ja juhi ametikohtadel.

Swedbank Eesti juhtkonna uues koosseisus on kaksteist liiget. Juhatuse liikmed Olavi Lepp, Ede Raagmets, Anna Kõuts, Liisi Himma, Tarmo Ulla, Raul Vahtra ning märtsis ametisse nimetatud Annemari Õunpuu ja Jelena Raid. Juhtkonda kuuluvad veel Ülle Pind, Riho Roopõld, Kristiina Herodes ning Allan Marnot.