Bitcoin on juulis tõusnud 28% ja Ether 72%, kuigi mõlema tõusuralli reedel peatus. Reedel ligikaudu kell 11.00 kauples bitcoin 23 941 dollari peal ning ethereum 1713 dollari peal.

USA majanduse aeglustumine on väljaande Bloomberg sõnul viimas investoreid seisukohale, et Föderaalreserv lõpetab intressimäärade tõstmise aasta lõpuks ja pöördub 2023. aastal intressimäärade langetamisele, mis loob spekulatiivsete varade jaoks soodsama tausta.

„Märgid, et Fed võib olla oma tõstmistsükli lõpu poole liikumas, on tõstnud kõiki riskivarasid ja sellest on kasu saanud ka krüpto,“ ütles konsultatsioonifirma Venn Link Partners tegevjuht Cici Lu Bloombergile. „Võimendatud positsioonide likvideerimine näib olevat lõppenud,“ lisas ta ja „turud on võib-olla leidnud põhja“.

Ethereum’i plokiahelas on kavas minna üle energiatõhusamale nn proof-of-stake süsteemile. See on viimasel ajal olnud taganttuuleks selle mündi ethereum’i jaoks. Fundstrati tehnilise strateegia juhi Mark Newtoni sõnul võib virtuaalne münt lähipäevil tõusta 1915–2000 dollari suunas.

Ethereum tundub lühiajaliselt tehniliselt atraktiivsem kui bitcoin, nii et tagasilöögid kuni augusti keskpaigani peaksid olema ostetavad,“ ütles ta.