Samuti lülitab linn välja avalikud purskkaevud ja lõpetab suurte hoonete öise valgustuse. Hannoveri linnapea Belit Onay säutsus, et just nii vähendavad nemad oma energiatarbimist 15% võrra.

„See on reaktsioon eelseisvale gaasipuudusele, mis kujutab endast suurt väljakutset omavalitsustele – eriti sellisele suurele linnale nagu Hannover,“ ütles Onay.

Lisaks vähendab linn ajavahemikul oktoobrist märtsini linnavalitsuse hoonetes (välja arvatud lasteaedades) kütteperioodi, muudab kõik lambid LED-valgustiteks, keelab mobiilsed kliimaseadmed, ventilaatorid või radiaatorid ning paigaldab avalikes tualettides, jalgrattakuurides, koridorides ja parklates püsivalgustuse asemel liikumisandurid.

Venemaa gaasioperaator Gazprom teatas esmaspäeval, et peatab hooldustööde tõttu veel ühe turbiini Nord Stream 1 gaasijuhtmes Saksamaale. See tähendas, et gaasivood, mis niigi toimisid vaid 40% võimsusest, langesid vaid 20% peale.

Saksamaa teised linnad, sealhulgas München, Leipzig, Köln ja Nürnberg on kehtestanud sarnaseid meetmeid. Nürnberg on sulgenud kolm oma neljast avalikust sisebasseinist, kuid välibasseinid jäävad avatuks kuni 25. septembrini.