97,6 protsenti hääletanutest toetasid streikimist.

See aga ähvardab täiendavalt häirida lennureise kiirel suvepuhkuste ajal, sest mitu lennufirmat, nende hulgas ka Lufthansa on streikide ja tööjõupuuduse tõttu pidanud juba tuhandeid lende tühistama või edasi lükkama.

Siiski ei tähenda pilootide hääletus tingimata seda, et streik toimub. Pilootide ametiühingu Vereinigung Cockpit (VC) esindaja Marcel Groels ütles, et tegemist on signaaliga tööandjale, et palgaga seoses tuleb konstruktiivseid samme astuda. „Me näitame, et oleme valmis rääkima,“ ütles ta.

Lufthansa esindaja lisas, et ettevõte austab hääletuse tulemusi ning loodab, et läbirääkimistel jõutakse konstruktiivse lahenduseni.

Streik sel nädalal häiris juba lennuliiklust

Lufthansa töötajad alustasid sel nädalal juba streikimisega, jättes tuhanded reisijad hätta. 22. juulil toimunud streigi tõttu oli Lufthansa tühistanud pea kõik lennud Frankfurdi ja Müncheni lennujaamades. Lufthansa tõdes, et see streik oli „kurb päev“ puhkajatele, kes ei saanud seetõttu lennata. Ettevõte lisas, et streikimine on ebavajalik ja ebaproportsionaalne, kuid seda peab õiglase palga nimel tegema.