„Korteriturul toimunu kommenteerimiseks piisab ühest sõnast – suvi! Samas ei maksa unustada, et eelmise aastaga võrreldes oli keskmine hind juulis 25% kõrgem,“ kommenteeris turuolukorda 1Partner Kinnisvara tegevjuht Martin Vahter.

Lõppenud kuul müüdi Tallinnas 861 korterit, mis on pea 10% vähem kui juunis, kuid samas ikkagi 12% rohkem, kui eelmise aasta juulikuus. Korteritehingute rahaline maht oli aastatagusega võrreldes koguni 46% suurem. Kalleim korter müüdi Tallinnas juulis 759 000 euro eest.

„On võimalik, et ka august tuleb tehinguaktiivsuses veidi rahulikum. Samas ei ole jätkuvalt kõrge inflatsiooni tingimustes ühtki majanduslikult loogilist põhjust, miks kinnisvara hinnad lähikuudel tänasest tasemest madalamale võiksid jääda,“ lisas Vahter.

Kui võtta korterite kõrval arvestusse ka teised juulis omanikku vahetanud objektid, siis tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 1060 ostu-müügitehingut, mis on juuniga võrreldes 14% vähem. Kinnisvaratehingute koguväärtus oli Tallinnas juulis ligikaudu 167 miljonit eurot, mis on ligi viiendiku võrra väiksem summa kui juunis. Samas võrreldes 2021. aasta juuliga oli tänavu kinnisvaratehingute koguväärtus umbes 14% suurem.