Pinterestil on olnud väga tormiline aasta. Jaanuarist on aktsia hind langenud enam kui 45%, kuid graafikut kaunistavad teravad Ameerika mäed. Eilne uudis ja sellele järgnenud hinnatõus on järjekordne tõestus sellele.

„Pinterestil on märkimisväärne kasvupotentsiaal, mistõttu Elliott sai selle suurimaks aktsionäriks,“ ütlesid Elliotti juhtivpartner Jesse Cohn ja vanemportfellijuht Marc Steinberg oma avalduses.

Elliott ei avalikustanud oma osaluse suurust Pinterestis. Wall Street Journal teatas aga juulis, et investeerimisfirmal on üle 9%-line osalus ettevõttes.

„Visuaalse otsingumootorina pakub Pinterest ettevõtjatele eripärast turundusvõimalust. Ma arvan, et Elliott võib siin midagi leida,“ ütles Michael Schulman, Running Point Capitali investeeringute juht.

Elliott on suurendanud osalust ka PayPal Holdings'is, teatas Bloomberg ning on varem ostnud osalusi ettevõtetes, sealhulgas eBay, Twitter ja AT&T, kirjutas Reuters.

Pinteresti aktsia tõusis eile pärast börsikella 24,36 dollarini, olles endiselt kaugel maas 2021. aasta veebruaris saavutatud rekordtasemest. Tipuks jäi toona 89,90 dollarit, kuna pandeemia ajal kodus istunud inimesed kasutasid Pinteresti võimalusi rohkem kui eales varem.

Elliotti avaldus tuli samal ajal, kui Pinterest teatas oodatust madalamast kasumist, mis on tingitud kõrgematest kuludest ja sellest, et kasutajad veedavad platvormil varasemaga võrreldes vähem aega. Sarnaselt oma konkurentidele on Pinterest saanud väiksemat reklaamitulu, kuna suurfirmad on vähendanud pandeemiast tulenevalt oma turunduseelarveid.