Kui elektriturg 2013. aastal avanes, ei olnud Eesti veel kaetud kaugloetavate arvestitega ning sõlmida sai vaid päeva või öö keskmise börsihinna alusel börsipakette. Kaugloetavate arvestite projekt lõppes aastal 2017. Alates sellest ajast ei ole olnud võimalik vanemat tüüpi paketti küll valida, ent keskmise börsihinna pakett jäi paljudele klientidele kehtima.

„Oleme kliente teavitanud paketi uuendamise võimalusest, aga näeme, et inimesed ei ole pigem olnud altid muudatust tegema. Meil on hea meel, et saame nüüd klientide tagasisidest lähtuvalt muudatuse ära teha automaatselt ja juba oodatust varem. Uut tüüpi tunnipõhise hinnastamisega pakett võimaldab varasemast rohkem oma tarbimist jälgides kulusid kokku hoida, kasutades elektriseadmeid või küttesüsteemi soodsama hinnaga tundidel,“ selgitas Eesti Energia juhatuse liige Agnes Roos.

Kõik vanemat tüüpi keskmise börsihinnaga paketi kliendid, keda on kokku ligi 50 000, saavad personaalse teavituse ning lepingu muutmiseks ise midagi tegema ei pea.