„Kuna Bolger on võlgnike äritegevusega hästi kursis, soovib Celsius, et ta neid aitaks,“ seisab avalduses. „Vastutasuks hr Bolgeri osutatud nõustamisteenuse eest nõustuvad võlgnikud maksma hr Bolgerile 120 000 Kanada dollarit (91 600 eurot) kuus.“

Rod Bolger, Royal Bank of Canada ja Bank of America endine finantsjuht, töötas ettevõttes viis kuud, enne kui ta 30. juunil tagasi astus. See oli umbes kolm nädalat pärast seda, kui platvorm peatas kõik väljamaksed klientidele, viidates „äärmuslikele turutingimustele“. Bolger töötas ettevõttes täistööajaga finantsjuhina ja tema põhipalk oli 750 000 dollarit aastas ning tulemuspõhine rahaline boonus kuni 75% tema põhipalgast, lisaks aktsiaoptsioonid.

Hiljem määras ettevõte finantsjuhi kohale Chris Ferraro, kes oli toona Celsiuse finantsplaneerimise, analüüsi ja investorsuhete juht. Mõni päev pärast tema ametisse nimetamist esitas ettevõte pankrotiavalduse.

Kunagi krüptolaenude maailma titaaniks olnud Celsius seisab silmitsi väidetega, et ettevõte viis läbi Ponzi-skeemi, makstes varajastele hoiustajatele uutelt kasutajatelt saadud raha.

2021. aasta oktoobris oli ettevõtte tegevjuhi Alex Mashinsky sõnul hallatavate varade maht 25 miljardit dollarit. Nüüd on Celsiusel alles 167 miljonit dollarit sularaha, mis tagavat piisava likviidsuse, et toetada ettevõtte tegevust ümberkorralduste ajal. Pankrotiavalduse kohaselt on Celsius oma kasutajatele võlgu umbes 4,7 miljardit dollarit, kirjutab CNBC.