Valge Maja ametnikud on kutsunud naftatootjaid üles rohkem naftat tootma, et vähendada kütusehindu tarbijatele. Samal ajal teenisid USA ja Euroopa suurimad naftatootjad teises kvartalis rekordilist kasumit.

Occidental teatas teisipäeval, et teenis teises kvartalis oodatust suurema kasumi, kuid vähendas oma 2022. aasta tootmisprognoosi, mis saatis aktsia 6% madalamale.

Reutersi andmetel tahab ettevõte kiirendada kolme aasta eesmärki vähendada võlga 15 miljardi dollarini praeguselt enam kui 21 miljardilt dollarilt, jättes sealjuures investeeringute mahud samaks. „Me ei tunne vajadust suurendada tootmist enne, kui me jõuame sellest punktist kaugemale,“ ütles Hollub analüütikutele veebiülekandes, kus arutati teise kvartali tulemusi. „Sest me tunneme, et üks parimaid väärtusi on praegu investeeringud meie enda aktsiatesse.“

ÜRO peasekretär Antonio Guterres kritiseeris kolmapäeval naftafirmade ahnust, kutsudes valitsusi kogu maailmas üles „maksustama ülemääraseid kasumeid“, et toetada kõige haavatavamaid inimesi.

USA Permi maardla peaks sel aastal andma ettevõttele umbes 521 000 barrelit naftat päevas, võrreldes mais prognoositud umbes 532 000-ga. See teeb päevaseks käibeks, kui võtta arvesse viimase aja keskmist barreli hinda, 52,1 miljonit dollarit päevas.

Koguste vähendamine tuleneb töötlemisprobleemidest ja Permi piirkonna tootmise osalisest üleandmisest Colombia naftatootjale Ecopetrol, kellega Occidental sõlmis ühisettevõtte.