Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvani sõnul on teadmusmahukas arendustegevus riiklikult oluline prioriteet. „Arvestades üha kallinevaid sisendite hindu ja palgasurvet peavad Eesti ettevõtjad leidma võimalusi globaalsel turul oma konkurentsipositsiooni parandamiseks. Siinkohal on ka riigi tugi oluline ning loomulikult peab seda tuge olema ettevõtjal ka võimalikult lihtne ja kiire kasutada,“ ütles Järvan.

EASi ja KredExi ühendasutuse juhatuse liikme Sigrid Harjo sõnul on RUP ennast seni igati õigustanud. „Huvi programmi vastu on erakordselt suur ning häid ideid tunduvalt rohkem, kui ühendasutus neid rahastada suudab. See näitab, et oleme koostöös majandusministeeriumiga loonud ettevõtjatele tugisüsteemi, mis on just õige selles ajas ja ruumis,“ ütles Harjo.

Ta rõhutas, et RUP koosneb kahest võrdselt olulisest poolest, milleks on nõustamine ja rahastamine. „Kusjuures nõu saavad ka need ettevõtted, kes rahastust ei soovigi, vaid tahavad lihtsalt professionaalset abi oma partnerite leidmiseks ning arendustöö sisustamiseks ja läbiviimiseks,“ selgitas Harjo.

Kokku on RUPi kaudu finantseeritud 51 ning nõustatud üle 250 teadmusmahuka arendusprojekti. RUPi meeskonda kuuluvad oma ala eksperdid, kellel kõigil on teaduskraad ja kogemus eraettevõtluses rakendusuuringute läbiviimiseks nii Eestis kui ka väljaspool Eestit.