Nomad palus varastel tagastada kõik näpatud vahendid oma krüptokontole. „Pearaha on mõeldud neile, kes nüüd endast märku annavad, ja neile, kes on juba raha tagastanud,“ ütles Nomad. Tegu oli tehnilise veaga, mis ei nõudnud selle ärakasutajatelt erilisi IT-oskuseid ja selle tõttu oli kahju tunduvalt suurem, kuna seda kasutasid ära ka tavakasutajad.

Nomad ütles, et ta ei võta kasutusele õiguslikke meetmeid nende häkkerite vastu, kes tagastavad 90% varadest. Ettevõte peab neid isikuid valge mütsiga häkkeriteks. Termin „valge müts“ (white hat – toim.) on küberturvalisuse valdkonnas tuntud kui eetiline häkker. Nad teevad organisatsioonidega koostööd, et leida nende tarkvara nõrkusi.

Ettevõte ütles, et teeb koostööd plokiahela analüüsifirmaga TRM Labs ja õiguskaitseorganitega, et leida vahendid ja tuvastada rünnaku taga olevad kurjategijad. Samuti tehakse koostööd Anchorage Digitaliga, mis on keskendunud krüptovaluuta turvalisele hoidmisele.

Nomadi rünnak oli plokiahela analüüsifirma Elliptici andmetel suuruselt kõigi aegade kaheksas krüptohäkkimine. Osales üle 40 häkkeri, kellest üks sai veidi alla 42 miljoni dollari, ütles Elliptic. Hiljuti koostas Ärileht kõikidest suurematest krüptovargustest tabeli.