Leedu ettevõtete liit kutsub ettevõtteid üle vaatama energiaressursside kasutamist, näiteks lülitama väljaspool tööaega välja konditsioneerid. Samuti rõhutas liidu president Ineta Rizgele, et energia säästmine on oluline mitte ainult hinnatõusu, vaid ka keskkonna pärast.

Lühema töönädala ideed hindas ta ettevaatlikuks, jättes otsuse iga ettevõtte enda teha.

Tehnovõrkude haldusfirma „Insener“ juht Justins Bingelis tunnistas, et kaalusid nelja päeva kehtestamist. Lõpuks valis ettevõte siiski teise variandi, nüüd töötavad nende töötajad kuus tundi päevas.

„Kõigi tööde tegemiseks piisab kuuetunnisest tööpäevast ning see lahendus ei säästa mitte ainult energiat, vaid ka töötajate aega,“ lisas juht.

Riigi ühe suurima äriühenduse Leedu töösturite liidu president Vidmants Janulevičs soovitab tootmisettevõtetel töötada nädalavahetustel. Nelja päevase kasutamise praktikasse suhtub ta aga skeptiliselt, kirjutab Läti Delfi.

„Madalama tarbimise tõttu langeb nädalavahetustel elektri hind oluliselt, mistõttu oleks tootmisettevõtetel isegi mõttekas nädalavahetustel töötajate ületundide eest tasuda. Neljapäevane töönädal tähendaks aga nelja tööpäeva sisse toppimist ning hind tõuseks veelgi,“ põhjendas ta oma arvamust.

Ametiühingute keskliidu juht Inga Ruginiene rõhutas seevastu, et „neljapäevasel tööl kipuvad töötajate töötulemused paranema ja olema produktiivsemad ning looma rohkem lisandväärtust“.