„Kõik ideed, mis on su peas postitamiseks, ei oma vähimatki väärtust enne, kui sa neid ei postita,“ see oli tsitaat mille Uus leidis Linked-In keskkonnast. „Selle võib julgelt üle kanda ka ärimaailma. Enne, kui sa midagi päriselt ei proovi ära teha, ei muutu mitte midagi.“

Tema enda esimene kogemus idusektoris ulatub kaheksa aasta tagusesse aega, kui ta osales European Innovation Academy’l. See õpetas talle, et tehes läbi ettevõtluse esimesed faasid, õpitakse tohutult. „Tuleb proovida, katsetada ja julgeda eksida. Eksimine on okei ja edukaks saavad need, kes õpivad läbi eksimuste ja ei anna kohe alla,“ motiveeris Uus noori rohkem hakkajad olema.

Ka tema toonane projekt kukkus läbi, sest neil oli toode mis pidi aitama söögikohtadel rohkem lõunapakkumisi müüa. Turu-uuringut tehes sai aga selgeks, et söögikohad ei taha mitte müüa rohkem lõunapakkumis, vaid à la carte menüüd. „Me pakkusime lahendust probleemile, mida ei eksisteerinud,“ meenutas ta.

Kes on Aive Uus?

Ta on töötanud erinevates rollides tarkvara- ning tootearenduse sektoris ligi 20 aastat. KoFounder ettevõtte asutaja ning tegevjuht. Aive kirg on kasvu loomine ning seda mitmel tasandil - pidev eneseareng ehk kasvamine inimesena. Tiimide kasvatamine tugevaks tervikuks ning organisatsioonide/äride kasv. Eelnevad aastad töötas tarkvaraarenduse ettevõtte Concise juhina kasvatades ettevõtte 30-lt inimeselt 120-ni, kuid ühel hetkel sai kirg ja unistus midagi nullist ehitada võitu hea ja stabiilse töö mugavusest.

Peamised valdkonnad kus Aive ennast mugavalt tunneb - Startup mentor. Arenduse ja äri ühendamine. Kiire tagasisidega protsessid. Avatud kultuur.

Sa oled sama edukas, kui su lähikondlased

Ta lisas, et ümbritseda tuleb ennast inimestega, kes sind oma teekonnal toetavad. „See on minu jaoks väga oluline faktor, sest ma usun, et koos saavutatakse palju rohkem kui üksinda.“

Siin kohal on suureks abiks olnud tema sõnul EstBAN, mis koondab enda juures nii Eesti kui välismaa ingelinvestoreid. „Olles aastaid olnud selles sektoris sees, oli ingelinvestoriks astumine loogiline samm. See maailm on perspektiivikas ja põnev.“ Ta küll toonitab, et on kursis statistikaga ja teab väga hästi, millised on investori riskid idusektoris, kuid ta tunneb, et see on õige suund, kuhu ta soovib oma aega ja raha panustada. „EstBAN jõudis minuni läbi meedia, ta jäi kõrvu mul mõnelt webinarilt ja nii see suhe algas.“

Tema sõnul on EstBAN Eesti startup kogukonnas tõeline õnnistus, sest see toob kokku sarnaselt mõtlevad inimesed ja aitab seda maailma struktureerida. EstBAN on avatud kõigile, kuid sa ei saa lihtsalt liikmeks astuda. „Iga soovija peab täitma avalduse ja tal peab olema vähemalt kaks soovitajat,“ märkis Uus. Kindlasti oodatakse kõikidelt liikmetelt aktiivset osalemist EstBAN’i tegevustes, sest Uus tõdes, et kogukonna väärtuse loovad siiski kogukonna liikmed ise.

Idusektor pakub teistmoodi väljakutseid

Mis teda idusektoris tõmbab, on selle suuna kiire areng, vajadus kohaneda ning olla leidlik nüüd ja kohe. „Seal on kaasaegsed lähenemised ja mulle meeldib olla seotud projektidega, mis loovad väärtust. Klassikalises mõistes ettevõttes kipuvad asjad olema aeglasemad ja leidub palju bürokraatiat, mida meie sektoris ei ole“ põhjendas Uus oma suuna valikut.

Ta tegi oma esimese ingelinvesteeringu selle aasta jaanuaris, kui astus investorina Translatewise’i pardale. Tegu on ettevõttega mis pakub e-poodidele kliendituge ja lubab suurendada lõpuni viidud ostude arvu. „Minu praegused ingelinvesteeringud on olnud kõik sündikaadis, lead investor (juhtivinvestor – toim.) pole ma täna veel olnud,“ selgitas Uus. Nende investeeringute eestvedajad on olnud tuntud investorid Ivo Remmelg ja Mait Sooaru ning selliste suurkujudega koostöö on tema sõnul teinud alustava ingelinvestori teekonna palju lihtsamaks.

Küsimusele, mille järgi ta oma investeeringuid valib, sõnas Uus, et eelkõige peab see teda ennast kõnetama, aga tal pole kindlat sektorit, vaid ta vaatab igas suunas. „Kindlasti peab mul olema arusaam sellest tootest/teenusest ja mis kasutegur sel on. Need peavad ühtima minu uskumuste ja väärtustega ning kas ma mõistan seda probleemi, mida nad lubavad lahendada.“ Lisaks on üheks äärmiselt oluliseks aspektiks meeskond ja usk sealsetesse inimestesse. Juhtimine on tegevus, mitte positsioon, see on tsitaat, mille järgi Uus talitab.

Kui mõnele kõrvaltvaatajale võib jääda mulje, et äritegevus ja idusektor on meeste mängumaa, siis Uus seda narratiivi kindlasti ei viljele. „Eestis tegeletakse selle teemaga omajagu. Isiklikult ma tunnen, et meid naisi väärtustatakse ja jälgitakse, et ei esineks ebavõrdsust ning mina pole seda ka tundnud,“ tõdes ta. Ta muidugi ei välista, et ebavõrdsus puudub ja nõustub, et statistika näitab seda samuti, kuid ta toonitab, et startup maailmas on väga palju edukaid naisi. „Olles ise loonud värske idufirma, ma ei ütleks, et mul on raskem läbi lüüa, kuna ma olen naine. Vähemalt ma tunnen, et Eestis, meie naised, oleme väga heas seisuses.“

20. oktoobril toimuv EstBAN10 Angel Summit on korraldatud koostöös Delfi Ärilehega.