„Hoolimata aktiivsest puhkusekuust kasvasid juulis hoogsalt nii Coop Panga ärimahud kui ka netotulud ning seejuures püsisid kulud kontrolli all. See võimaldas meil juba teist korda sel aastal teenida ühes kuus rekordilised 1,9 miljonit eurot puhaskasumit,“ sõnas panga juht Margus Rink.

Aasta seitsme esimese kuuga on pank teeninud 10 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 39% rohkem kui aasta tagasi samal perioodil.

Panga laenuportfell kasvas juulis 33 miljoni euro võrra ja jõudis kuu lõpu seisuga 1,16 miljardi euroni. Ärilaenude portfell kasvas 17 miljonit eurot, kodulaenude portfell kasvas 11 miljonit eurot, liisingu portfell kasvas 2 miljonit eurot ja tarbijafinantseeringu portfell 2 miljonit eurot. Aastaga on panga laenuportfell kasvanud 47%.

Panga omakapitali tootlus oli juulis 18,8% (teises kvartalis 15,8%) ja kulu-tulu suhe 53,4% (teises kvartalis 52%). Võrreldes möödunud aasta seitsme esimese kuuga on käesoleval aastal sama ajaga panga netotulud kasvanud 32% ja tegevuskulud 22%.

Panga klientide hoiuste maht kasvas juulis 47 miljoni euro võrra ulatudes kuu lõpu seisuga 1,30 miljardi euroni. Äriklientide hoiused kasvasid 26 miljonit eurot ja eraklientide hoiused 2 miljonit eurot. Rahvusvahelistelt platvormidelt kaasatud hoiuste maht kasvas 19 miljoni euro võrra. Aastaga on panga hoiuste maht kasvanud 45%.