Delfi Ärilehe Suure 2022. ennustusmängu suurimate tõusjate seas näeb hulgaliselt krüptomünte, sealhulgas ethereum’i ja polygon’i, lisaks USA börsilt Tesla, Netflix ning GameStop, mis on hulgaliselt osalisi seekord edetabeli tippu toonud.

Enim kerkinud osakud olid juulis üle 99% tõusnud krüptomünt polygon, Funderbeami platvormil kauplev Chaga laenuosak tõusis 86% ning ethereum pea 62%. Ükski neist ei aidanud aga kedagi edetabeli tippu.

Tõusev vesi ei kergitanud samas kõiki paate ühtselt ning mitmeid portfelle tabas juulis langus. Funderbeami platvormil kaupleva Ampler Bikesi osakud langesid kuu jooksul üle 20%, samuti kukkusid ka vaikuseruume tootva Sileni ning kinnisvaraarendusega tegeleva Hepsori aktsiad ning rida teisigi.

Juuliga parandasid enda positsiooni kokku ligi 44% ennustajatest ning langust peavad vaatama 56%.

GameStopi võidukäik

Kes oleks arvanud, et meemiaktsiate kuningas GameStop niivõrd kaugele purjetab, kuid nii on läinud. Juuli lõpu seisuga kuulusid ennustusmängu neli esimest kohta osalejetele, kes kogu panuse just sellele aktsiale tegid ning esikümne seast leiab aktsia veel kahe ennustaja portfellist. Kõrgemale tõusis aga see, kes valiku tegemise ajal aktsial kõige odavamat hinda tabas.

Ennustajate seas oli GameStop populaarsuselt 14. aktsia ning seda eelistati üle Apple’i, Dogecoini, Nvidia, Netflixi ning rea teiste aktsiate. Viimati olid GameStopile panustajad tipus märtsi lõpu edetabelis.

Esikümne portfellidest hakkavad silma veel Enefit Greeni aktsiad, mille on valinud kolm panustajat. Fermi Energia on samuti pakkunud ennustajatele omamoodi stabiilsust, kuna kauplemine toimub sellega ainult kvartalitulemustele järgneval kahel nädalal.

Alates ennustusmängu algusest on börsidelt üle käinud võimsad tormituuled ja vähemalt algne summa ehk 1000-eurone portfell on alles ligi 13% ennustajatest, kuid ülejäänud on langenud sellest tasemest madalamale. Alla 300-eurone portfell on kolmel ennustajal, kes on peamiselt panustanud krüptomüntidele ja sealhulgas kokku kukkunud terrale, mis 1/3 portfellist ära viis, siin mängus õnneks ainult paberil.

Valikuid 2022. aasta suurimate tõusjate peale sai teha 18. jaanuarist kuni 31. jaanuarini ning võitjaks osutub see, kelle kokku pandud kuni kolmest valikust koosnev portfell 2022. aasta lõpuks kõige rohkem kerkib. Populaarsemaid valikuid saab näha siin.