George Sorose investeerimisfirma suurendas oma osalust ettevõtetes Amazon.com, Salesforce ja Alphabet. Kõik kolm kuuluvad juuni lõpu seisuga tema 10 suurima osaluse hulka, selgub fondi poolt reedel esitatud dokumentidest.

New Yorgis asuv firma lisas ka uue 20 miljoni dollari suuruse positsiooni Elon Muski poolt juhitud Teslasse, kuigi see moodustab vaid umbes 0,4% Sorose 4,6 miljardi dollari suurusest aktsiaportfellist. Teiste uute lisandumiste hulka kuulusid 168 miljoni dollari väärtuses Alleghany Corp. aktsia ja 201,5 miljoni dollari väärtuses American Campus'i aktsia.

Tehnoloogiaaktsiad on pärast selle aasta alguses toimunud karuturu algust oluliselt kerkinud. Aktsiaindeks Nasdaq 100 on juuni keskel saavutatud madalseisust tõusnud üle 20% ja USA aktsiad on nüüdseks kerinud neli nädalat järjest.

Miljardärist filantroobi investeerimisfirma haldas 2022. aasta alguse seisuga enam kui 28 miljardit dollarit, sealhulgas avalikke ja erakapitali investeerimisfonde. 92. aastane Soros on oma varandust kasutanud oma Open Society Foundations'i kaudu õiglust, demokraatiat, inimõigusi ja progressiivset poliitikat edendavate poliitikate rahastamiseks.

Filantroopilistesse jõupingutustesse on ta valanud miljardeid ja enamik tema firma varadest kuulub nüüd pigem sihtasutustele kui Sorose perekonnale. Tema isiklik rikkus on Bloombergi miljardäride indeksi kohaselt hinnanguliselt 8,5 miljardit dollarit.

Rahahaldurid, kes haldavad üle 100 miljoni dollari väärtuses USA aktsiaid, peavad 45 päeva jooksul pärast iga kvartali lõppu esitama 13F-vormi, et loetleda oma osalused USA börsidel kaubeldavates aktsiates. See on üks vähestest kohtadest, kus saab ülevaate sellest, kuidas suured fondid investeerivad.