Kaskojuhtumitesse satuvad nii naised kui ka mehed samaväärselt. „Kõige noorem kahjuavalduse esitaja oli eelmisel aastal 18-aastane ning kõige vanem 88-aastane,“ sõnas Swedbanki riskikindlustuse valdkonnajuht Aleksei Žemkov. Enim on nende juures kindlustatud Toyota, Škoda ja Volkswageni sõiduautosid, kuigi kõigi õnnetustes osalemise tõenäosus on olnud enam-vähem samaväärne.

Uued, kuni viie aasta vanused sõidukid, mis moodustavad koguni 43% Swedbanki kaskokindlustuse portfellist, satuvad teistest harvemini õnnetustesse – nende osakaal on 24% õnnetustest. „Ühest küljest aitavad õnnetustest hoiduda uute sõidukite juhiabisüsteemid, teisalt võivad uuema sõiduki omanikud olla lihtsalt liikluses ettevaatlikumad, sest soovivad oma autot hoida võimalikult kaua uueväärsena,“ märkis Žemkov.

Kõige rohkem kaskokindlustuse juhtumeid on 11-aastaste ja vanemate sõidukite lõikes. Neist on kaskokindlustuse juhtumis osalenud 41%, kuid nende osakaal Swedbanki kaskokindlustuse portfellis on alla viiendiku. „Kindlustuse töös näeme, et sõidukitega seotud kahjujuhtumeid tuleb ette aastaringselt ning oluliselt seotud äärmuslikumate ilmaoludega, mistõttu õnnetusterohkemad ajad on ikka seotud kas lume-jää või eriliselt kuumade ilmadega“

Eelmisel aastal oli kõige õnnetusterohkem kuu juuli, mil toimus üle 9% kogu aasta kahjudest. Kõige õnnetusterohkem päev oli 12. aprill, mil kahetsusväärselt juhtus iga 12 minuti järel üks kaskokindlustuse juhtum.