Veeteenuse hind sisaldab vee- ja kanalisatsiooniteenuse tasu. Tallinna ja Saue teeninduspiirkonnas on tõus keskmiselt 14-protsendiline. See tähendab, et alates oktoobrist maksab üks kuupmeeter eraklientidele 1,87 eurot koos käibemaksuga ning äriklientide 3,57 eurot, millele lisandub käibemaks. Lähedal asuvates valdades tõuseb vee-ettevõtete hulgihind 1,30 euroni, millele lisandub käibemaks.

„Olukorras, kus inflatsioon on 23% ja kõrge elektri hind mõjutab kõiki sektoreid, ei kata praegu kehtiv veeteenuse hind enam põhjendatud kulusid. Elektri osakaal moodustab meie tootmiskuludest ligikaudu 25 protsenti ning et tagada kvaliteetne ja järjepidev teenus, tuleb meil kulude katmiseks veeteenuse hinda tõsta,“ nentis Tallinna Vee juhatuse esimehe Aleksandr Timofejev.

Hinnamuudatus toob Tallinna Veele 2022. aastal ligikaudu 1,4 miljonit eurot ning aasta baasil ligikaudu 5,6 miljonit eurot täiendavat müügitulu.

AS Tallinna Vesi on Eesti suurim vee-ettevõtja, mis teenindab enam kui 23 900 kodu- ja äriklienti ning 470 000 lõpptarbijat Tallinnas ja seda ümbritsevates valdades. Tallinna Vesi on noteeritud Nasdaq Tallinna börsi põhinimekirjas. Suurimat osalust ettevõttes omavad Tallinna linn (55,06%) ja energiakontsern Utilitas (20,36%). 24,58% ettevõtte aktsiatest on Nasdaq Tallinn börsil vabalt kaubeldavad.

Tallinna Vee aktsia on alates aasta algusest langenud pea 8% ja maksab 13,3%.