Senine EASi ja KredExi ühendasutuse turismiosakonna juht Liina Maria Lepik liitus alates 15. augustist ühendasutuse juhatusega ning vastutab rahvusvaheliste teenuste eest. „Mul on hea meel, et turismijuhi konkursi vastu oli suur huvi ja tugevaid kandidaate oli rohkem kui Tallinnast lennuühendusi. Mul on suur rõõm, et minu rolli võtab üle Rainer Aavik, kes on juba paljudele turismisektoris ka tuttav ajast, mil ta oli Pärnu abilinnapea ning vastutas ka sealse turismi arendamise eest. Raineri eelnev kogemus teeb talle sissesulamise kindlasti sujuvaks, tema pealehakkamine, koostööle orienteeritus ning avatud suhtlus annavad kindlasti kobarkriisidest mõjutatud turismisektorile tuge ning silmapaistvust välisturgudel,“ ütles Lepik.

Turismiosakonna uus juht Rainer Aavik soovib koos meeskonna ja partneritega anda parima turismivaldkonna taastumiseks ning edasiseks kasvuks. „Turismisektor kogu maailmas on viimastel aastatel olnud tugevalt mõjutatud järjestikusest tervise-, energia- ja julgeolekukriisidest. Tänu valdkonnas tegutsejate tugevatele pingutustele on Eesti külalistel ja siseturistidel võimalik jätkuvalt tarbida väga heal tasemel teenuseid. Siiski on kriisiaastad toonud suure tööjõupuuduse ning kasvanud energia- ja toorainehinnad on seadnud surve alla turismiteenuste maksumuse ja kvaliteedi,“ ütles Aavik

Tema sõnul tuleb jätkuvalt süsteemselt panustada Eesti kui turismisihtkoha arengusse ning rahvusvahelisse nähtavusse. „Turismistrateegia 2022-2025 kirjeldab küll põhjalikult lähiaastate plaane, kuid seda ellu viies tuleb säilitada paindlikkus ning vajadusel kiire kohandumine tingimustest ning siht- ja huvigruppide vajadustest lähtuvalt,“ kommenteeris Aavik.

Rainer Aavik töötas varasemalt Sotsiaalministeeriumis Tallinna Haigla projektijuhina, üle viie aasta Pärnu abilinnapeana ning enne seda EASis konsultandina. Pärnu abilinnapeana oli Aavik SA Pärnumaa Arenduskeskuse ja MTÜ Lääne-Eesti Turismi nõukogu liige ning juhtis SA Pärnumaa Turismi nõukogu.