„Vana-Kalamaja rekonstrueerimise tulemusena valmib linnaruum, kus on mugav ja turvaline liikuda eelkõige jalgsi ning jalgrattaga,“ sõnas Tallinna abilinnapea Vladimir Sver.

Ta lisas, et suured muutused tulevad ka Balti jaama taga, kus praegu on bussiparkla. „Tänav jätkub läbi selle ruumi ning sealt saab mugavalt Vanalinna maa-alusesse tunnelisse laskumata,“ sõnas ta.

Eskiis

Rekonstrueerimise piirkond algab Nunne tänava Toompuiestee poolsest otsast ja lõppeb Suur-Patarei tänavaga ning kulgeb valdavalt mööda Vana-Kalamaja tänavat. Projektala hõlmab ka uut Balti jaama platsi ning Gustav Adolfi Gümnaasiumi põhikooli hoone ees olevat platsi.

„Vana-Kalamaja ehitustööde ajal on piirkonna elanike igapäeva elu pikalt häiritud. Kuid uus kaasaegne tänav, mis loob ka turvalisust, on seda väärt. Oluline on, et elanikel oleks kogu ehituse vältel vajalik info liikluskorraldusest ja ehitustöödega kaasnevast,“ ütles Põhja-Tallinna vanem Manuela Pihlap.

Ümberehitatud tänav ühendab Kalamaja ja Vanalinna ning jalakäijad viiakse praegu kasutusel olevast maa-alusest tunnelist maa peale. Ümberehitatud tänaval on antud jalakäijatele ja jalgratturitele autodega võrreldes rohkem ruumi ning tänavaruum saab uue ilme kaasaegse tänavamööbli, haljastuse ja väljakute näol.

Eskiis