Suurim langus tabas Harju Elektri aktsiaid, mis lõpuks 6,14% kukkusid. Ühe kuu lõikes on aktsia endiselt ligi 1,3% plusspoolel.

Kui keskpäeval oli suurimaks langejaks ehitusettevõtte Nordeconi aktsiad, siis päeva lõpuks andis ehitusettevõtte aktsiate 3,91% langus suuruselt teise langeja koha.

Ainsana jäid plusspoolele ELMO Rendi ja Airobot Technologies aktsiad. Kui Airoboti aktsiate tõusu saab panna olematu kauplemise alla (omanikku vahetas 6 aktsiat), siis ELMO tuli täna välja positiivse teatega.

Nimelt läbis ELMO kaugjuhitav elektriauto edukalt riikliku sõidueksami ja sai sellega heakskiidu kaugjuhitava sõidukiga teenuse teenusepakkumise alustamiseks. Transpordiameti maismaasõidukite üksuse juhataja Jürgo Vahtra sõnul näitas sõidueksam, et ELMO Rendi välja arendatud kaugjuhitava sõiduki tehnoloogia töötab ja kaugjuht on võimeline sõidukit liikluses ohutult juhtima.

ELMO Rent on tänaseks välja koolitanud kaks kaugjuhti ja jätkab uute juhtide väljakoolitamist. Ühtlasi on väljatöötamisel kaugjuhtimisstandard ja kavandamisel kaugjuhtimiskeskuse rajamine. „Tänaseks on läbitud oluline etapp, millega alustasime 2020. aastal, mil võtsime rohetehnoloogiale suunatud Pakri Teadus- ja Tööstuspargis asudes julge eesmärgi kaugjuhtimistehnoloogia välja arendada ja teenusesse tuua. Oleme sellega maailmas pioneerid ja uhked, et Eesti saab olla suunanäitajaks paljudele riikidele maailmas,“ ütles ELMO Rendi tegevjuht ja asutaja Enn Laansoo Jr.

Päeva lõpuks oli ELMO Rendi aktsiatega kaubeldud ligi 2500 euro eest ning aktsia oli kerkinud 0,5%.

Euroopa samuti languses

Languses on täna ka Euroopa suuremad börsid. Kui Stoxx 600 on langenud 1,10%, siis Saksamaa DAXi languseks on 2,24%.

USA peamised indeksid alustasid kauplemist samuti langusega. Dow Jones on kukkunud 1,21%, S&P 500 1,42% ning Nasdaqi koondindeks 1,68%.