USA tööministeeriumi dokumendist leiab, et Alabama tehas on rikkunud korduvalt tööeeskirju, „kasutades lapstööjõudu“ ja „alla 16-aastaseid alaealisi“. Dokument ei täpsusta, kui palju lapsi sellega seotud oli.

Ettevõte tunnistas Reutersile, et lapsed on tõepoolest töötanud tehases, mis toodab esi- ja tagatulesid ning muid komponente ettevõtetele nagu Hyundai ja Kia tütarettevõttele. Alaealiseid olid palganud ettevõtte sõnul neist väline värbamisfirma.

„Me ei salli ebaseaduslikku töövõttu üheski Hyundai ettevõttes,“ sõnas ettevõte. „Meil on kehtestatud eeskirjad ja protseduurid, mis nõuavad kõigi seaduste järgimist.“

Tehase vastu esitatud kaebusega esitati kohtule valitsuse ja osade tootja vaheline kokkulepe. Selle lepingu tingimuste kohaselt nõustus Alabama lõpetama alaealiste palkamise; karistama kõiki juhte, kes on teadlikud alaealiste töötajate kasutamisest; ja peatama igasugused suhted mis tahes värbajatega, kes pakuvad lapstöölisi.

Nii föderaal- kui ka Alabama seadused keelavad teismelistel ja alla 16-aastastel lastel töötada enamikus tööstuslikes tehaseseadetes, kuna need võivad olla alaealistele ohtlikud.

Paljastus tuli avalikuks kuu aega pärast seda, kui Reuters avastas lapstööjõu kasutamist teises Alabama autoosade tehases, mida haldab Hyundai tütarettevõte SMART Alabama LLC.