Ford Motor Co. kinnitas esmaspäeval, et koondab umbes 3000 kontori- ja ajutise lepinguga töötajat, kärpides sellega tööjõukulusid, et keskenduda elektrisõidukite tootmisele.

Koondamine puudutab peamiselt USA, Kanada ja India töötajaid. Ligikaudu 2000 neist töötab USAs Michigani osariigi Dearborni linna autotehases. Ülejäänud 1000 töötajat on nn ajutiste lepinguga töötajad.

Töötajatele saadetud e-kirjas öeldi, et Ford muudab suunda ja paigutab ressursse ümber, kuna võtab kasutusele uusi tehnoloogiaid, mis võimaldavad täiustada näiteks autodesse paigaldatavat tarkvara. „Uue tuleviku ehitamine nõuab enam kui sajandivanuse ärisuuna peaaegu kõigi külgede muutmist,“ seisis e-kirjas.

Fordi tegevjuht Jim Farley ütles hiljuti, et Fordil on liiga palju töötajaid ja olemasoleval tööjõul ei ole vajalikke teadmisi, et hakata elektrisõidukeid tootma. Ettevõte on lubanud, et kulutab 2026. aastani elektrisõidukite arendamiseks umbes 50 miljardit dollarit, eesmärgiga müüa maailmas selleks ajaks kaks miljonit elektriautot.

Töötajate viimaseks tööpäevaks jääb 1. september.