Statistikaameti analüütiku Johanna Linda Pihlaku sõnul kasvas juulis eelmise aasta võrdluses tööstuskaupade kaupluste müügitulu 2% ja mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu 1%. „Toidukaupade kaupluste müügitulu langus jätkus ka juulis ning müük vähenes eelmise aasta sama kuuga võrreldes 2%,“ lisas Pihlak.

Tööstuskaupade kauplustest suurenes müügitulu eelmise aasta juuliga võrreldes enim ehk 9% muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad (nn kaubamajad). Müügitulu suurenes veel 8% kasutatud kaupade kauplustes, kioskites, turgudel ja otsemüügil, 6% apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes, 3% muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade ja muuga, ning 2% posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes. Müügitulu vähenes 2% majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes ning jäi eelmise aasta juuli tasemele tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes.

Juuniga võrreldes suurenes juulis jaekaubandusettevõtete müügitulu 1%. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal jäi müük eelmise kuuga võrreldes samale tasemele.

Selle aasta esimese seitsme kuuga suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 6%.