Eelmises kvartalis olid kõige populaarsemad autobrändid Volvo, BMW ja Volkswagen, kuid siis oli esikohal BMW 94 autoga ning Volvo teisel kohal 85 autoga.

„Kasutatud autode liisingulepingute tõus peegeldab turuolukorda. Kui uute autode tarneajad on veninud pikemaks, siis on rohkem ostjaid valinud ootamise asemel kasutatud sõiduki. Oma rolli mängib siin ka see, et soodsat intressi keskkonnasõbralikele sõidukitele ei paku me mitte ainult uutel, aga ka vähekasutatud autodele,“ ütles Swedbanki erakliendi liisingutoodete valdkonnajuht Karin Saar.

Lätis moodustas Swedbanki klientide liisitud kasutatud autode Top3 tervikuna Saksa autobrändid. Kõige enam ehk 16 protsenti liisitud kasutatud autodest moodustasid BMW-d (81 autot), samuti 16 protsenti Volkswagenid (80) ning 12 protsenti Audid (57). Samas järjestuses liisiti Lätis kasutatud autosid ka eelmises kvartalis. Kokku liisiti Swedbanki abiga Lätis teises kvartalis 498 autot, mis on 30 protsenti enam kui selle aasta esimeses kvartalis.

Leedus Swedbanki abiga liisitud kasutatud autode hulk kasvas 62 protsenti 669 autoni. Top3 moodustasid Toyota (15 protsenti kõikidest autodest), Volkswagen (12 protsenti) ja BMW (11 protsenti). Järjestus püsis Leedus sama võrreldes eelmise kvartaliga.

„Keskmine eraisiku poolt liisitud kasutatud sõiduauto oli 2022. aasta esimesel poolaastal ligi 2200 eurot kallim, kui samal ajal aasta tagasi. 2022. aasta esimeses pooles oli keskmine uue liisinguauto maksumus 24 700 eurot, 2021. aastal oli see 22 500,“ lisas Saar.