„Mitte ainult kodutarbijatel ei ole täna elektri hind üle jõu käiv, vaid ka Eesti majandusele. Sellise hinnaga me ei ole jätkusuutlikud ja konkurentsivõimelised. Ja loomulikult valitsus arutab ka ettevõtete abistamise meetmeid,“ ütles Seeder.

„Isamaa soov ja ettepanek on, et oleks väga lihtne, bürokraatiavaba ja ettevõtjatele soodne, kui me saaksime seda universaalteenust, mida me rakendame täna eratarbijatele, rakendada ka kõikidele ettevõtjatele,“ märkis Seeder.

Seederi sõnul eeldab see läbirääkimisi Euroopa Komisjoniga, mis võtab kindlasti ka aega. „Aga mina küll loodan, et Euroopa Komisjon annab endale aru praegusest erakordsest olukorrast, kus toimub sõda, kus on erakordne inflatsioon ja hinnatõus, kus elektri hind on pööraselt kõrge, kus börs ei toimi täna nii nagu me seda sooviksime, et ka Euroopa Komisjon on võimeline kiiresti reageerima ja et need läbirääkimised ei veni pikaks ja me saaksime sellel talvehooajal rakendada ka ettevõtjatele universaalteenust,“ lausus Seeder.

Saatejuht Mirko Ojakivi küsis Seedrilt ka seda, kas valitsus suudab midagi ette võtta, et kerkiv gaasi hind ei hakkaks Eesti töökohti ohustama. Seeder rõhutas, et elektrituru reform puudutab ka gaasitarbijaid ja kaugküttetarbijaid. Seedri sõnul arutab valitsus neid küsimusi järgmisel nädalal ja septembrikuu jooksul võtab vastu ka otsused.

Pikemalt saab lugeda ERR-i portaalist.