YIT Eesti ehitusvaldkonna juhi Reimo Ehrsteini sõnul ühtegi töötajat tulekahju tekkimise hetkel katusel ei viibinud ning keegi juhtumis kannatada ei saanud. Tulekahju saadi kiirelt kontrolli alla ning kella 19 paiku tegelesid objektile jäänud päästjad koostöös YIT Eesti meeskonnaga objekti järelkontrolliga.

„Oleme politsei ja päästeametiga ühenduses ning teeme ametijõududega igakülgset koostööd, et veenduda objekti ohutuses ja selgitada välja tulekahju põhjused. Soovin tänada kõiki kustutustöödel osalenud päästetöötajaid, kelle professionaalne ja operatiivne tegutsemine aitas olukorra kiirelt lahendada,“ sõnas ta.

Ehrsteini sõnul näitas esialgne vaatlus, et hoone konstruktsioonid märkimisväärseid kahjustusi ei saanud. „Saame homme täpsemate kahjude fikseerimise järel alustada taastamistöödega. Ehitusobjekt on kindlustatud,“ lisas ta.

Laagrisse Gate Tallinna tööstuslinnakusse kerkiva ligi 25 000 ruutmeetri suuruse netopinnaga Makita büroo- ja laohoone ehitustööd käivitusid tänavu jaanuaris ning projekti plaanitav valmimisaeg on 2023. aasta suvel.