„Kaamos Kinnisvara õnn oli sõlmida Avala kvartali arendamiseks ja ehituseks kokkulepped aegsasti ning tänu sellele ei nihkunud valmimistähtaeg, samuti ei osutunud materjalide tarneprobleemid ning hinnatõusu mõju kriitiliseks,“ kommenteeris Polarise tähtaegset valmimist Kaamos Kinnisvara juht Taimo Murer.

Murer nendib, et üldine ehitushinnakasv on see, mis osutab täna bürooarendustele väljakutseid. „Kuigi ehitushinnad survestavad arendajaid tõstma uute büroohoonete ruutmeetrihinda, siis konkurents büroopinna turul on tugev ja hinnad tase püsib stabiilsena,“ selgitas Murer. Paljud on pannud Kaamos Kinnisvara juhi sõnul projekte ka seepärast pausile.

„Kellel arendused töös, need tulevad toime. Neil aga, kes täna projekte alles planeerivad, on turu ebastabiilsuse ja kõrgemate ehitushindade tõttu arendusi palju keerulisem teha.“

Mureri sõnul on turul jätkuvalt nõudlus uute büroopindade järele. „Energiakriisi valguses otsitakse kaasaegseid energiatõhusaid, rohesertifikaadiga büroopindu. Rohemõtlemine on midagi, millest tänased ettevõtted enam mööda vaadata ei saa ega soovi. Enamik rahvusvahelisi ettevõtteid sertifitseerimata pindadele kolida ei saagi, misläbi on uute büroopindade ja kaasajastatud lahenduste pakkumisel kindlasti suur eelis,“ nentis Murer.

Avala Electra büroohoone on klientidega suuremas ulatuses täitunud. Uue Polarise büroomaja valmimisega lisandus Avala kvartalisse 11 000 m2 A-klassi büroopinda, millest tänaseks samuti juba 70 % üürilepingutega kaetud. Uude büroomajja kolivad Rail Baltic Estonia, Ergo kindlustus, Pharma Holding, Fitness 24/7 spordiklubi ja Columbus Eesti.

Polarise 12 korrusest kaks ootavad Mureri sõnul veel rentnike. „Ettevõtted kellel kolimissoov täna olemas, ei pea kaua ootama ja saavad enda soovidele vastava pinna kätte juba järgmise aasta alguses“.

Kogu Avala kvartalit iseloomustab innovaatiline ja keskkonnasõbralik lähenemine. Tänaseks on Avala kvartalis valminud DEPO kauplusladu, büroohooned Electra ja Polaris, parkimismaja. Kvaratalis on avatud jõusaal ja rattarent, mitmed söögikohad.

Kvartalis ootab valmimist ka veel kolmas büroohoone, mis hakkab kandma Siriuse nime.