„Pärast mitmeid aastaid tõusevad pensionid 1,5 miljonil pensionäril,“ lubas Mitsotakis oma iga-aastases majanduspoliitilises kõnes. Pensionide tõus indekseeritakse SKT kasvu ja inflatsiooniga.

Miinimumpalk, mille valitsus tõstis tänavu kuu alguses 713 euroni, tõuseb mais uuesti, lisas Mitsotakis, kuid ei avaldanud uut numbrit. Ta lubas ka täiendavaid toetusi energiakriisi ja kasvava inflatsiooni leevendamiseks.

Kreeka on alates eelmisest aastast kulutanud elektriarvete hüvitamisele umbes 8 miljardit eurot. Mitsotakis ütles, et toetusmeede jätkub ja madala sissetulekuga inimesed saavad detsembris 250 eurot. Ta lisas, et umbes 1,3 miljonit majapidamist saavad talvel mingisugust rahalist toetust. See läheb tema sõnul maksma 5,5 miljardit eurot.

Kuna sel suvel leevenesid koroonapiirangud üle Euroopa, külastas Kreekat rohkem turiste ja oodatust suuremat turismitulu kasutatakse elektriarvete kompenseerimiseks. Mitsotakise sõnul kasvab Kreeka majandus sel aastal enam kui 5%, mis on suurem kui eelmise valitsuse prognoos 3,1%.