Nagu nimigi ütleb, toodab ettevõte Kambjas kõikvõimalikke puidust profiilliiste ja praktiliselt kogu toodang läheb ekspordiks. Töö käib kahes vahetuses ja nädalalõpud on kogu meeskonnal priid. Lisades sellele teadmisele veel ka 35-päevase põhipuhkuse, võib öelda, et elul pole väga vigagi, kui töötad Liistuvabrikus.

Põhipuhkus 35 päeva – kolm nädalat juulis ja kolm nädalat aasta lõpus.

Liistuvabriku kiired edusammud pärast juhivahetust ja liitumine rahvusvahelise EHL PROFILES Grupi ettevõtetega annavad kogu meeskonnale motivatsiooni ja kindlust juurde. „Organisatsiooni keskkonna vundamendi loovad omanikud ja ettevõtte juht nii nende inimeste jaoks, kes sinna kuuluvad, kui ka nende jaoks, kellele tooteid müüakse. Iga töötaja on väärtuslik ja oluline lüli. See on nagu hammasrattasüsteem, et üks ei saa teiseta. Paindlikkus ja empaatiavõime on väga olulised märksõnad personali toetamisel. Käskude ja keeldudega inimesi ei juhi. Töötajaid tuleb märgata ja nende panust tunnustada. Oleme välja andnud tänukirju ja kinkekaarte pikaaegse staaži puhul. Ideid, mida soovime ellu viia, on veelgi,“ räägib Liistuvabriku personalijuht.

„Tänapäeval määravad hea töökoha lisaks palgale muud väärtused. Liistuvabriku tööpakkumistele võib panna numbri, mille pärast tasub tööle tulla,“ ütleb personalijuht ja lisab: „Aga peale selle tõukab meie üle 100-liikmelise meeskonna töötahet tagant motivatsioonipakett, millest osa kannab mentaalset ja osa materiaalselt väärtust.“ Põhipalgale lisanduva tulemustasu kõrval maksab Liistuvabrik lisatasusid neile, kes südamega asja juures ning kelle head ideed ja panus tootmist efektiivsemaks teevad, aga ka juhtudel, kui ollakse nõus näiteks ajutisel töökäte puudusel tegema töid, milleks tööleping otseselt ei kohusta.

„Suur osa inimestest saabub meile igal hommikul tööle kaugemalt kui Kambja kandist. Puidutööstuseid on siin ümbruses mitmeid ja kohalikku rahvast kõikjale kahjuks ei jagu. Tartu suunalt toob inimesi kohale meie oma buss ja muudest suundadest isikliku sõiduautoga tulijale kompenseeritakse osaliselt töölesõidu kulud,“ toob Liistuvabriku personalijuht välja tööle jõudmise lihtsustavad meetmed.

Puhatakse koos

„Kõik töötajad teavad, et kolm nädalat juulis ja kaks nädalat aasta lõpus on need ajad, millele võib planeerida reise ja lähedastega pikemaid koosolemisi, sest puhkus on ettevõttes n-ö naelaga paigas. Aga see ei tähenda sugugi, et muul ajal suusareisile või sukelduma ei saaks minna,“ räägib personalijuht, lisades, et läbirääkimistele on neil alati ruumi. Koos puhkamine ei piirdu vaid kollektiivpuhkusega. Lugu peetakse ka ühisüritustest, mitmepäevastest suvepäevadest ja üheskoos tähtpäevade pidamisest. Tähtpäevadel sööme ühiselt kringlit, torti, vastlakuklit või muud head-paremat vastavalt tähtpäeva olemusele. Ka juubilarid saavad meeles peetud.

Töötajaid tuleb märgata ja nende panust tunnustada.

Aliis Soitu

Kuna elus tuleb ette ka kurvemaid aegu, aitab tööandja oma inimesi kõige traagilisematel peresündmustel nii materiaalselt kui ka hingeliselt. Ja eks anna töökoha empaatiavõimest tunnistust seegi, et mitmeid praegusest sõjakoldest pagema sunnitud ukraina peresid toetab Liistuvabrik nii töö- kui ka elamiskohaga. Ka asjaajamistel on tulnud abiks olla ja seda tehakse rõõmuga.

„Meil on väga sõbralik ja toetav töökeskkond, aga tunnistan, et me oleme veel lapsekingades,“ paneb Aliis Soitu humoorikalt lihtsasse lausesse nende ettevõtte kui tööandja olemuse. „Ideid jagub ja teha saab veel palju! Usun siiralt, et ettevõtte edu tagavad pühendunud töötajad!“

Aga eks elu võikski olla lihtne, ka tööelu. Igatahes Liistuvabrik selle poole püüdleb.

Jaga
Kommentaarid