Seekord maksab ettevõte 2022. aasta teise kvartali eest dividende 607 282 eurot ehk 0,0134 eurot aktsia kohta.

Teise kvartali dividendide määramise kuupäevaks on 28. september, mis tähendab, et dividende makstakse 27. septembriks omandatud aktsiate eest. Dividendide väljamaksmise päevaks on määratud 30. september 2022.

DelfinGroup finantsjuht Aldis Umblejs teatad börsiteates, et „ettevõtte stabiilne kasv ja head majandusnäitajad võimaldavad jätkata dividendipoliitikas määratletud kasumi jaotamist, makstes dividendidena välja kuni 50% eelmise kvartali kasumist.“

„Ettevõtte stabiilse kasumi on taganud areng kõigis peamistes ärisegmentides. Pandimajade segment on sel kvartalil tegutsenud kaubanduspiiranguteta ja ületanud pandeemiaeelseid näitajaid. Kasvava inflatsiooni tingimustes täheldame klientide suuremat nõudlust kontrolli läbinud kasutatud ja veidi kasutatud kaupade järele, mida pakume klientidele meie uuenenud veebipoes veikals.banknote.lv ja enam kui 90 esinduses üle Läti. Positiivset kasvu selle aasta esimeses pooles võib täheldada ka tarbimislaenude segmendis. Oleme integreerinud avatud panganduse uuenduslikumaid lahendusi klientide efektiivsemaks hindamiseks, samuti laiendanud koostööd laenuvõrdlus platvormidega,“ selgitas Umblejs.

DelfinGroupil on olnud ettevõtte ajaloo edukaim kvartal. Teise kvartali müügitulu ulatus 8,6 miljoni euroni, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 46%. Maksueelne kasum kasvas 30%, ulatudes 1,96 miljoni euroni, puhaskasum aga 47%, kasvades 1,22 miljoni euroni. Lisaks kasvas ettevõtte netolaenuportfell eelmise aasta esimese poolaastaga võrreldes 62%, ulatudes 53,8 miljoni euroni.