„Tahame kiiret kasvu kodu- ja ärilaenude vallas jätkata. Võlakirjade turule pakkumise üldine eesmärk on tugevdada grupi kapitalistruktuuri ning tagada stabiilne juurdepääs lisakapitalile vastavalt meie strateegilisele plaanile,“ selgitas võlakirjade emissiooni otsust Bigbanki juhatuse esimees Martin Länts.

„Plaanime noteerida emiteeritavad võlakirjad Nasdaq Tallinn börsi Balti võlakirjade nimekirjas ja sellega kaasnev avaliku ettevõtte staatus saab oluliseks kvaliteedimärgiks, mis aitab meil senisest veelgi laiemalt oma ettevõtet ja pangatoodete valikut tutvustada nii potentsiaalsetele klientidele kui laiemale avalikkusele,“ lisas Martin Länts.

Bigbanki juhatuse esimees Martin Länts

Tänavu 30 tegevusaastat tähistanud Bigbank on Eestist alguse saanud kommertspank, mille bilansimaht ületas eelmisel aastal 1 miljardi euro piiri. Bigbankil on hästi diversifeeritud laenuportfell, mis koosneb eraisikute kodu- ja tarbimislaenudest ning äriklientide arendus- ning investeerimislaenudest. Bigbank on hästi juhitud digitaalsetes kanalites efektiivselt tegutsev kaasaegne pank.

„Näen Bigbanki võlakirja hea rahapaigutusvõimalusena. Praeguses inflatsioonilises keskkonnas on fikseeritud 8% intressiga börsil kaubeldav väärtpaber kaalumist vääriv instrument oma säästude paigutamiseks,“ leidis Martin Länts, kes plaanib oma isiklikku raha samuti võlakirjadesse investeerida.

Bigbank kavatseb uue strateegia kohaselt järgmise viie aasta jooksul suurendada oma laenuportfelli nii ettevõtete kui eraisikute panganduse osas nii loomuliku kasvu kui ka võimalike ülevõtutehingute kaudu. Olulise muutusena kavatseb pank Läntsi sõnul kliendibaasi laiendamiseks hakata lisaks laenudele pakkuma ka igapäevaste arveldustega seotud teenuseid, alustuseks hakkab hiljemalt järgmise aasta algul Bigbank klientidele väljastama VISA krediitkaarte.

Bigbanki 10-aastase tähtaja ning kvartaalsete intressimaksetega tagamata allutatud võlakirju saab märkida kuni 16. september kell 15:30. Likviidsuse ja vaba kauplemise tagamiseks plaanitakse võlakirjad noteerida Nasdaq Tallinn börsi Balti võlakirjade nimekirjas. Pakkumise maht on 10-20 miljonit eurot.

Võlakirjade prospekt koos prospekti kokkuvõttega on avalikustatud ning need on elektroonilises vormis kättesaadavad Bigbanki veebilehel aadressil https://investor.bigbank.eu/et  ja Finantsinspektsiooni veebilehel aadressil https://www.fi.ee

Enne Bigbanki tagamata allutatud võlakirjadesse investeerimist tutvuge prospekti ja pakkumise tingimustega tervikuna, et täielikult mõista väärtpaberitesse investeerimise otsusega seotud võimalikke riske ja hüvesid ning vajadusel konsulteerige asjatundjaga.

Oluline teave

Käesolev teade on väärtpaberite reklaam Euroopa Parlamendi ja Nõukogu 14. juuni 2017 määruse 2017/1129/EL tähenduses ning ei kujuta endast Bigbanki tagamata allutatud võlakirjade pakkumist ega üleskutset võlakirjade märkimiseks. Enne investeerimisotsuse tegemist palume investoril tutvuda prospekti ja prospekti kokkuvõttega ning vajadusel konsulteerida asjatundjaga. Iga investor peaks investeerimisotsuse tegema ainult informatsiooni põhjal, mis sisaldub prospektis ja prospekti kokkuvõttes. Finantsinspektsiooni poolt prospekti kinnitamine ei ole käsitletav Bigbanki tagamata allutatud võlakirjade soovitamisena.

Käesolevas teates sisalduv informatsioon ei ole mõeldud avaldamiseks, jagamiseks või edastamiseks, osaliselt või tervikuna, otseselt või kaudselt, Ameerika Ühendriikides, Kanadas, Hongkongis, Jaapanis, Singapuris, Lõuna-Aafrikas või muudes riikides või asjaoludel millisel juhul avaldamine, jagamine või edastamine oleks ebaseaduslik. Bigbanki tagamata allutatud võlakirju pakutakse avalikult üksnes Eestis, Lätis ja Leedus ning allutatud võlakirjade müüki ega pakkumist ei toimu üheski jurisdiktsioonis, kus selline pakkumine, kutse või müük oleks ilma seaduses sisalduva erandita või kvalifikatsioonita ebaseaduslik.

Jaga
Kommentaarid