Lepinguga saab rohkem kui 25 aastat liiklustehnoloogiliste lahendustega tegelenud ning üleriigilise katvusega ettevõte õiguse müüa Bercmani nutikaid ohutussüsteeme Kreeka turul.

Bercmani tegevjuhi Mart Suurkase sõnul on Kreeka turg nutikaid liiklusohutussüsteeme arendava ettevõtte jaoks väga huvipakkuv ning värske lepingupartneriga on juba alustatud edukat koostööd. „Juuli alguses avas Kreeka riikliku targa linna infrastruktuuri programmi kogumahuga 230 miljonit eurot ning ühiselt Eur.Eleciga asume selle programmi raames uuenduslikke taristulahendusi rajama,“ täpsustas Suurkask Bercmani tegevusplaane seoses Kreeka turuga.

Raamleping on sõlmitud perioodiks 2022-2027 ning selle kohaselt saab Eur.Elec viieks aastaks õiguse esindada Bercmani Kreeka territooriumil. Eur.Elec tegutseb selle nimel, et kasvatada Bercmani nutikate ohutussüsteemide müüki Kreeka turul. Fikseeritud eelarve- või müügimahte lepingus ette nähtud ei ole.

Liiklussurmade arv on Kreekas üks suuremaid Euroopa Liidus ja kuigi arv on viimasel kümnel aastal oluliselt vähenenud, jääb see Euroopa keskmisest veel arvestatavalt ülespoole.

„Otsisime turult targa ülekäiguraja lahendust, mis pakuks omavalitsustele lisaks turvalisuse suurendamisele liiklusandmete kogumise võimalust ning oleks integreeritav targa linna platvormidega,“ tõi Eur.Eleci juhatuse liige Erotokritis Kotsilinis Bercmaniga koostöö alustamise ühe põhjusena välja.

Kotsilinis näeb Kreeka intelligentse liiklustaristu sektoris suurt potentsiaali ning lausus kindlalt, et riigis on alanud targa infrastruktuuri rajamise uus ajastu. „Kreeka liikluskorraldussüsteemid ja infrastruktuur on peale kümme aastat kestnud finantskriisi vananenud ja puudulik. Ja kuigi kohalikel omavalitsustel puudub hetkel veel kogemus ja koolitatud personal, kes tehnoloogiliselt uuenduslikke projekte ellu viiks, on järjest enam hakatud mõistma uuenduste vajadust liiklusturvalisuse suurendamisel,“ lisas Kotsilinis.

Kreeka valitsus on suurendanud ootusi omavalitsuste toimivuse arendamiseks ning julgustab linnasid taotlema rahastust taristu digitaliseerimise programmist. Euroopa Liidu järelevalveteenistuse seatud tähtajad lubavad arvata, et Kreeka nutika liikuvuse sektor kasvab järgmise 1-2 aasta jooksul väga kiiresti.

Bercmani nutikaid ohutussüsteeme on eksporditud lisaks Kreekale ka Ühendkuningriiki, Horvaatiasse, Leetu ja Šveitsi. Ettevõtte tegevus on inspireeritud nullvisiooni strateegiast, mida järgib Euroopa Liit oma liiklusturvalisuse poliitika elluviimisel, ning mille eesmärgiks on null liiklussurma aastaks 2050. „Partnerlus ettevõtetega, kes peavad oluliseks liiklusturvalisust ning näevad selleks võimalust elukeskkonna nutikamaks muutmises, on meie jaoks väga oluline. Ühiselt tegutsedes viime ellu ettevõtte ja kogu Euroopa visiooni turvalisest ja kvaliteetsest elukeskkonnast,“ ütles Suurkask veel Eur.Eleciga koostööst rääkides.

Tänavu esimesel poolaastal küündis Bercman Technologies käive 793 000 euroni, mille juures kujunes kahjumiks 440 000 eurot.

Tänavuse aasta käibeprognoosi korrigeeris ettevõte augustis 645 000 euro võrra madalamaks, 1,8 miljoni euroni. 2023. aastal ootab ettevõtte varasemaga võrreldes pea miljoni euro võrra väiksemat käivet ehk 3,1 miljonit eurot.

Bercman Technologies aktsiad on alates 2022. aasta algusest langenud 57% ning maksavad 3,82 eurot.