Intelligentsetes transpordisüsteemides kombineeruvad IT ja liikluse valdkonnad. Süsteeme rajades puutuvad TRAFFESTi inimesed kokku elektroonika, automaatika, elektri ja teedeehitusega. Seetõttu leiab nende hulgast paljude erinevate valdkondade esindajaid. Liiklusinsenere, IT-spetsialiste, elektrikuid, elektroonikuid, teedeehitajaid ja projekteerijaid ning paljusid teisi. Üha rohkem hakkab rõhuasetus kanduma IT valdkonnale, kuna enamik liiklussüsteeme on automaatsed ning kaughallatavad. Kõik see teeb ITSi valdkonna huvitavaks ja tööülesannete poolest mitmekesiseks. Nagu ütleb TRAFFESTi hooldusjuht Ivo Raudhäiding: „Rutiini ei teki ja igav ei hakka. Igal päeval ootavad ees uued ja põnevad väljakutsed“. Hooldamist vajavad süsteemid on küll erinevad, kuid teisest küljest siiski sama eesmärgiga: muuta liiklus Eesti teedel ohutumaks, säästlikumaks ja sujuvamaks kõigi liiklejate jaoks.

Me kõik oleme liiklejad!

Jalakäija, rattur, tõuksi või ratastooliga sõitja, rulataja, mootorsõiduki juht – kõik me osaleme moel või teisel liikluses. Vähesed saavad seda aga mõjutada nii palju kui TRAFFESTis, kus töötajatel unikaalne võimalus rääkida kaasa nutika liikluse kujundamisel Eesti linnades ja maanteedel, kaasates selleks oma erialast pädevust, aga ka enda igapäevast liikluskogemust. Liikluse arendamise valdkond on äge seetõttu, et oma tegevuse vilju on võimalik näha enamasti kohe, süsteemide käivitamisele järgneval hetkel. See on eluline, kaasakiskuv ja tähendusrikas ning on põhjuseks, miks liiklusega tegutsejad jäävad selle valdkonnaga seotuks pikkadeks aastateks – tekib kirg valdkonna vastu. Staažikamad TRAFFESTis on liitunud ettevõttega juba 30 aastat tagasi.

Millal saab isesõitvast autost meie liikluses igapäevane nähtus?

Seda küsime TRAFFESTis aeg-ajalt üksteiselt. Ja vastuseks tegeleme mitmete liiklusalaste arendusprojektidega, sealhulgas isejuhtivate sõidukite ja taristu vahelist koostööd parendavate lahenduste väljatöötamisega. Ikka selleks, et tuleviku maailm kiiremini realiseeruks. TRAFFESTi töötajad aitavad kaasa liiklusvaldkonna arengule ja on oma töös innovatiivsed ja loomingulised ning avatud uuenduslikele ideedele ja mõtetele. Kuna meil on väga erinevate valdkondade inimesi, on kõigil iga päev üksteiselt midagi uut õppida.

Meile on väga oodatud kolleegid, kes on oma igapäevatöös iseseisvad ja seetõttu suure vabadusega ning samas ka head meeskonnamängijad. See kõik tähendab ühest küljest head isejuhtimist, aga samas ka meeskonnatöös teistega arvestamist, et nii ettevõttesisesed kui ka -välised koostööprojektid hästi õnnestuksid.

Väärtustatud töötajad ja ühtne meeskond

Kõik töötajad on oma valdkonna tugevad ja tunnustatud spetsialistid. Seetõttu arvestatakse tööprotsessi parendamisel kõigi ettepanekutega. Veelgi enam, tegevjuht Viljar Nurme sõnul kujundavad töötajad oma tööprotsesse enamasti iseseisvalt kas individuaalselt või väikestes meeskondades.

Tegevjuht Viljar Nurme

TRAFFESTi edu sõltub pühendunud inimestest ja igaüks neist on ettevõttele oluline. Kõik töötajad saavad kaasa rääkida ettevõtte poliitikate, sh töö- ja keskkonnaohutuse poliitikate väljakujundamisel ja elluviimisel. Ettevõttes on selleks regulaarsed koosolekud.

Läbi aegade on TRAFFESTis soodustatud (edasi)õppimist, olgu see siis kõrg- või kutsekoolides või erialastel koolitustel. Ettevõttes hüvitame haiguspäevasid esimesest tööpäevast ja soovijatele finantseerime erinevaid vaktsineerimisi ja kompenseerime tervisekulutusi. Hetkel täiendame töötajate hüvede paketti, et seda muutuvate oludega kooskõlla viia.

TRAFFESTi iseloomustab väga ühtehoidev meeskond. Korraldatakse ühiseid sündmusi nii ettevõttesiseselt kui ka koos peredega.

Loe rohkem: traffest.com

Jaga
Kommentaarid