Pole mõtet peita fakti, et Coop on teistmoodi ettevõte: ühendab 18 piirkondlikku tarbijaühistut üle Eesti, kus töötab ligi 250 erineval ametikohal 6000 inimest. Coopil on erinevalt muudest ettevõtetest kokku 70 000 omanikku – kõik tavalised Eesti inimesed. Lisaks ei ole ettevõtte põhieesmärk tulu teenimine, vaid pakkuda kohalikule kogukonnale heal tasemel kauplusi ja eluks vajalikke teenuseid.

„Loomulikult teenib Coop ka kasumit, aga seda teenitud tulu ei maksta aktsionäridele dividendidena välja, vaid investeeritakse 100% tagasi kogukonna hüvanguks. Teenitud tulu kasutatakse kohalike kaupluste parendamiseks, uute poodide ehitamiseks ja kogukonna jaoks oluliste spordi- või kultuuriürituste toetamiseks. Kohaliku kogukonna toetamine tähendab ka seda, et me eelistame alati oma poodidesse sortimenti valides kohalikke tootjaid, sest müües nende kaupa, hoiame piirkonnas töökohti ja pakume klientidele värsket toitu,“ lisab Jaani.

Tormi Coop Konsumi töötaja Karoliine Sinijärv saavutas parima teenindaja valimisel Coopis 3. koha ja on Hiiumaa parim teenindaja.

Asendamatud inimesed on suurim väärtus

Nagu mainitud sai, siis töötab Coopis kokku 6000 inimest, kõik väga erinevates valdkondades: olgu selleks töö klienditeeninduses, tootmises, logistikas või hoopis kontoris IT-lahendusi välja töötades või kogu ettevõtet juhtides. Suure ja kogenud ettevõttena pakub Coop mitmesuguseid koolitusi, arenemisvõimalusi ja laia võimalust liikuda karjääriredelil. Nii mõnelgi korral on kaupluse suveabiline õppinud juurde uusi oskusi ja teadmisi ning kasvanud kaupluse juhatajaks või võtnud vastu väljakutse kontori poolel.

„Võimalusel toetame oma inimeste liikumist valdkondade vahel ja karjääriredelil, kuid toetame ka soovi jääda truuks ühele valdkonnale. Oleme väga uhked, et meil on kollektiivis inimesi, kes on Coopis töötanud juba 40–50 aastat. See on hindamatu väärtus ja kinnitus sellele, et töö Coopis on põnev, mitmekesine, kuid ka stabiilne ja kindel. Samas oleme alati andmas võimalusi ka noortele, kes alles karjääri alustavad, kes otsivad oma teed,“ lisab personalidirektor.

Coop sündis 120 aastat tagasi kogukondlikust algatusest ja ühise eesmärgi nimel. Praegugi väärtustab Coop üle kõige oma inimesi, kellest igaüks tegutseb oma kohalikus kogukonnas. Koos Coopi töötajatega viiakse otsesõnu elu igas Eestimaa piirkonnas edasi.

„Meie ärieesmärk on teistsuguse rõhuasetusega kui mujal kaubanduses tavaline – tegutseme alati kogukonna huvisid silmas pidades ja suurema eesmärgi nimel. Kauplused on paljude kogukondade keskusteks ja nendes töötavad Coopi inimesed on lähedal kohalikele elanikele. Meie enda töötajate rahulolu-uuringu järgi oligi Coopi inimestele äärmiselt oluline see, et nad saavad oma kohaliku elu ja kogukonna jaoks midagi ära teha. Me mõistame, et meie inimesteta ei oleks Coopi ja meie kauplused aitavad teisipidi jälle kohalikku elu tagant tõugata,“ räägib Jaani.

2022. aasta Coopi parima teenindaja tiitli võitis Kerli Pärna Rapla Coop Konsumist.

Meie tööl on mõte

„Coop on kodune,“ vastab Tormi Coop Konsumi teenindaja Karoliine Sinijärv, kui temalt küsida, miks talle meeldib töötada just Coopis. Töötajad peavad äärmiselt oluliseks, et Coopi poodide sisekliima on soe ja kutsub igal hommikul tööle tulema. Värskest sisemise kuvandi uuringust selgus, et Coopi töötajad hindavad kõrgelt ühtehoidvaid kolleege, positiivset sisekliimat ja toetavat töökeskkonda – just sellepärast nad Coopis töötavad.

Ka personalidirektor räägib, et inimesed on aina enam hakanud hindama stabiilsust ja fakti, et nende töö toidupoes on kindel. Kindlustunde tekitamiseks ja tunnustuse jagamiseks selgitatakse igal aastal välja ka Coopi parimad teenindajad.

„See, et meie tööd hinnatakse, tekitab tahte käia tööl ja ma ei mõtle töökoha vahetusele, sest mul on kõik vajalik olemas,“ kinnitab Kerli Pärna, kes töötab juba neljandat aastat Rapla Coop Konsumi teenindajana. Coopi teenindajate kõrge tase paistab silma teistelegi, sestap pälvis Coop sel aastal teeninduskvaliteedi uuringus Eesti parima teenindustasemega kaupluseketi tiitli. Kolmandat aastat järjest on Coop ka kõige ihaldusväärsem tööandja kaubandussektoris.

Asendamatuid inimesi otsime kauplustesse, lattu, tootmisesse ja kontorisse. Vali omale sobiv amet ja asukoht: www.coop.ee/karjaar

Jaga
Kommentaarid