Bloombergi kogutud andmete kohaselt ostis firma teisipäeval 27 aktsiat läbi kaheksa börsil kaubeldava fondi. Suurimaks ostuks oli Roku, mis on suuruselt kolmas osalus ettevõtte 8 miljardi dollari suuruses tuntuimas fondis ARK Innovation ETF (kauplemissümbol ARKK).

Ostud toimusid päeval, mil tehnoloogiaindeks Nasdaq 100 tegi oma suurima ühepäevase languse alates 2020. aasta märtsist. Kukkumise tõi kaasa oodatust kõrgem USA inflatsiooninumber, mille tõttu on ka USA keskpanga karmimat hoiakut oodata.

Arki asutaja säutsus samas esmaspäeval, et tulemas on deflatsioon, mille näiteks tõi mitmete hindade langust koroonapandeemia tipuhindadest ja teisipäevased ostud viitavad sellele, et fondid selleks ka valmistuvad.

Arki fondid on 2022. aastal sattunud tohutu surve alla. Mitmed suured keskpanga intressimäärade tõstmised on räsinud turu spekulatiivseid nurgakesi ning tõmmanud Arki innovatsioonifondi 2022. aastal üle 55% madalamale.

Keset langust on Wood jäänud oma strateegia juurde, mis seisneb langejate ostmises ja tõusjate müümises. Roku on sel aastal peaaegu 71% madalamal, samas kui Butterfly Network Inc. ja Zoom Video Communications Inc., teisipäeva suuruselt teine ja kolmas ost, on 2022. aastal langenud vastavalt umbes 14% ja 58%.

Ostud kaasnesid ligikaudu 1,5 miljoni Signify Healthi aktsia müügiga, mille aktsia hind on alates juuni keskpaigast tõusnud umbes 160%.