„Sileni aastatepikkune töö on viinud meid oodatava kiire kasvu faasi. Täna oleme rohkem kui kunagi varem valmis kiireks skaleerimiseks, kuid vajame selleks rohkem vahendeid. Seepärast on Silen otsustanud taas raha kaasata,“ kirjutas ettevõtte juht Endrus Arge Funderbeami platvormil investoritele.

„Ühest küljest on ebakindlus maailmas, sõda ja energiakriis viinud aktsiaturud madalseisu, kuid teisest küljest teavad Sileni asutajad, kuhu me ettevõtte väärtuse praeguses arengufaasis lähiaastatel jõuame, mistõttu oleme seekord otsustanud omakapitali asemel kaasata vahendeid konverteeritava laenu vormis,“ kirjutas Arge.

Uus instrument saab olema eraldi praegu Funderbeamis kauplevast instrumendist. Kuna järgmisel aastal on Silenil plaanis ka omakapitali kaasata, siis usub juht, et osakud liidetakse.

„Oleme valmis järgmiseks omakapitalivooruks kohe pärast seda, kui meie uued tooted ja teenused on käivitatud, end tõestanud ja avaldavad olulist positiivset mõju käibele,“ märkis Arge.

Sileni eesmärgiks on koguda kokku maksimaalselt 1,5 miljonit eurot ning privaatsesse investeerimisfaasi kutsutakse ka praegused Funderbeami investorid. Funderbeami aktsionäride nimekiri lüüakse lukku 20. septembril kell 09:30.

Alates 2022. aasta algusest on Sileni aktsiaosakud langenud ligi 40% ja maksavad 4,35 eurot.