„Greenpeace’i aktivistid sõidavad sadamas süstadega, et takistada laeval dokkimist, ja mägironijad on hõivanud kraanad, millega laevalt lasti maha tõsta,“ seisab rühmituse avalduses. Greenpeace Nordic soovib ka, et Soome valitsus lõpetaks gaasi importimise Venemaalt.

„On täiesti vastuvõetamatu, et Vene gaasil lastakse ikka veel Soome voolata, rohkem kui kuus kuud pärast Putini sissetungi Ukrainasse. Soome valitsus ja peaminister Sanna Marin peavad viivitamatult keelustama fossiilkütuste impordi Venemaalt. Riigi omandis ettevõttel Gasum ei tohiks lubada jätkata Ukraina sõja rahastamist,“ sõnas Greenpeace Nordicu esindaja Olli Tiainen.

Gaasitanker kuulub Soome riigiettevõttele Gasum, kelle pressiesindaja sõnul järgib ettevõte kehtivaid reegleid. „Praegu ei ole gaasi importi piiratud ei Euroopa Liidus ega ka mujal, kus Gasum tegutseb,“ selgitas ta ja lisas, et Gasumil on pikaajaline leping Venemaa gaasiettevõttega Gazpromiga.

Ta ütles ka Yle-le, et suurem osa Gasumi veeldatud maagaasist on pärit teistest riikidest, mitte Venemaalt. „Meil on pikaajaline leping Norras asuva veeldamistehasega ja tarnime gaasi Kesk-Euroopa terminalidest,“ selgitas pressiesindaja.