Tänaseks on Aggregated Gas Storage Inventory andmetel Saksamaa gaasihoidlad 90,07% täis, mahutades 220,3 TWh jagu gaasi. See on umbes veerand kogu Euroopa Liidu varudest. Euroopas tervikuna on hetkel 86% hoidlate mahust täidetud. Saksamaa eesmärgiks on jõuda novembriks gaasihoidlate 95 protsendise täituvuseni.

„Kui kõik läheb hästi, Saksamaa säästmine on kõrge ning meil on natuke ilmaga õnne, siis võib juhtuda, et me elame talve mugavalt üle,“ sõnas Habeck. „See tähendab samas, et talve lõpuks oleksid hoidlad taas tühjad. Sel juhul täiesti tühjad, kuna me kavatseme seda gaasi kasutada.“

Venemaa energiafirma Gazprom peatas septembri alguses poliitilise survestusvahendina Nord Stream 1 gaasitarned, ametlikuks põhjuseks märgiti too hetk küll tehnilised probleemid. Enne sõda tarnis Venemaa 40% Euroopa Liidu gaasist, millele nüüd järk-järgult üritatakse leida asendust.

Saksamaa tarnib torude kaudu gaasi veel Belgiast, Hollandist ja Norrast. Alates 10. oktoobrist hakkab eeldatavasti gaasi tarnima ka Prantsusmaa.

Täiendavalt läheb laupäeval Saksamaa kantsler Olaf Scholz kahepäevasele visiidile Pärsia lahe äärsetesse riikidesse, kohtudes Araabia Ühendemiraatide, Katari ja Saudi Araabia esindajatega. Visiidi üks peamisi eesmärke on jõuda kokkulepetele LNG tarnete osas.

Täna algas ka Saksamaal, Lubmini linnas uue LNG terminali ehitus, kus esimesed gaasitarned peaksid toimuma detsembris. Terminali tarnevõimekus saab olema 4,5 miljonit kuupmeetrit aastas. Lisaks on juba ehitamisel või ootamas seda Wilhelmshaveni, Brunsbütteli ja Stade terminalid. Scholz ütles eelmisel nädalal, et täielikult võiksid terminalid olla valmis impordiks järgmise aasta lõpuks.