Valitsuse otsusel saavad energiakriisis väike- ja mikroettevõtjad eratarbijatega sarnastel alustel universaalteenuse hinnaga elektrit osta. Eesti tööandjate keskliidu liikmete hinnangul on see keskmiste ja suurte ettevõtete suhtes ebaõiglane ning majanduslikult ebaloogiline.

Teisisõnu saavad praeguse plaani järgi toetust kõik inimesed ja ettevõtted, välja arvatud

  • Eesti kõige suuremate energiakuludega ettevõtted;

  • Eesti kõige suuremad tööandjad;

  • Eesti kõige suuremad eksportijad;

  • Eesti kõige suuremad maksumaksjad.

„Nendes ettevõtetes töötab peaaegu pool Eesti erasektori töötajatest ja kes maksid poole riigi maksutulust. Lisaks sõltub suuremate ettevõtete käekäigust ka tuhandete väikeettevõtete toimetulek,“ nendib Aas. "

Tema sõnul saadab riik selliselt sõnumi välisinvestoritele, et suuri tööjõu- ja energiamahukaid investeeringuid pole siia mõtet tuua. „Samal ajal teame, et meie lähimad naabrid ja konkurendid Skandinaavias ning Kesk-Euroopas toetavad oma ettevõtteid. Kui Eesti seda ei tee, on meie ettevõtted rahvusvahelisest konkurentsist väljas. See tähendab koondamisi, samuti väiksemat majanduskasvu ja maksutulu,“ lisas ta.

Eesti suuremad tööandjad ootavad seega Eesti valitsuselt ettevõtete võrdset kohtlemist ja sellise lahenduse otsimist, mis toetaks ettevõtete rahvusvahelist konkurentsivõimet.