Võrreldes eelmiste aastatega on kasvanud erinevate säästmis- ja investeerimisvõimaluste kasutamine. Kasvanud on nii nutikate kogumisrakenduste populaarsus kui ka kolmandasse pensionisambasse ja aktsiatesse investeerimine. Kõige paremaks investeeringuks peavad Eesti elanikud jätkuvalt kinnisvara.

Swedbanki investeerimise ja kogumise valdkonna juhi Siim Uusma sõnul on üle-eestilise uuringu tulemustest näha, et inimeste suurenenud huvi rahatarkuse ja investeerimise vastu on jõudnud järjest enam tegudesse. „Kui veel kaks aastat tagasi oli säästukonto kasutajaid 31 protsenti, siis tänavu ulatus see juba 43 protsendini. Võrreldes eelmise aastaga on uuringu järgi kõige kiiremini kasvanud aktsiatesse ja investeerimisfondidesse investeerijate osakaal, mõlemad ligi viie protsendi võrra vastavalt 21 ja 14 protsendini elanikkonnast,“ selgitas Uusma.

Viimase kahe aastaga on jõudsalt esile kerkinud krüptovaluutadesse investeerimine. Uuringu põhjal on viimase aasta jooksul teinud krüptoinvesteeringuid 14 protsenti vastajatest, mis on samas suurusjärgus investeerimisfondide ja kinnisvarainvesteeringutega.

„Üldistatult saab uuringust järeldada, et säästukonto ja pensioni kolmanda samba investeeringuid eelistavad rohkem naised ning aktsiatesse ja krüptosse rohkem mehed,“ lisas Siim Uusma.

Kõige paremaks investeerimisvõimaluseks peavad eestlased kinnisvara – tervelt 42 protsenti uuringus osalenutest peab raha paigutamist kinnisvarasse parimaks võimalikuks investeeringuks. Samuti peetakse headeks investeeringuteks raha paigutamist säästukontole, aktsiatesse, kulda ning kolmandasse pensionisambasse.