iPhone 14 ja 14 Pro seeria nutitelefonide funktsioonidest ja uuendustest räägib tunnustatud riistvarainsener Andrey Mikhailov.

Läbi aegade kõige arenenum Pro tootevalik

Pro-seeria, mis on klientide seas kõige populaarsem mudel, on uue iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Maxi tulekuga silmanähtavalt edasi arenenud ning seda tänu kiirele, võimsale ja efektiivsele protsessorile A16 Bionic. Tänu sellele kestab aku kauem ja iPhone 14 Pro mudel peab videoid mängides vastu kuni 23 tundi ning muusikat kuulates 75 tundi. iPhone 14 Pro Maxiga on samad näitajad vastavalt 29 ja 75 tundi.

Üks Pro-seeria peamisi täiustusi on ülihele ekraan. Viimastel Pro-seeria telefonidel on Super Retina XDR ekraan, mille maksimaalne eredus on 2000 nitti, Seega on isegi kõige päikselisematel päevadel ekraani väga mugav kasutada.

Kõikidel iPhone 14 ja iPhone 14 Pro seeria telefonidel on innovaatiline turvaelement nimega Crash Detection, mis tuvastab auto- või mootorrattaõnnetuse. See tehnoloogia sisaldab endas erinevaid andureid, mis teevad omavahel koostööd: baromeeter tuvastab rõhumuutuse auto salongis, GPS-ühendus annab kiiruse muutumisel lisainformatsiooni ja mikrofon tuvastab valjud helid. Õnnetuse hetkel soovitab telefon automaatselt jagada enda asukohta ja teavitada õnnetusest häirekeskust ning olulisi kontakte. See innovaatiline tehnoloogia aitab abil jõuda sinuni just siis, kui sa seda kõige rohkem vajad.

Üks Pro-seeria peamisi täiustusi on ülihele ekraan.

iPhone 14 Pro seeria seadmete ekraani ülaosas on uus innovaatiline lahendus Dynamic Island, mis muudab teadete ja muu regulaarse info nägemise veelgi lihtsamaks ega sega eelnevaid tegevusi. Dynamic Island ei tööta ainult teadeteaknana, vaid sul on võimalus kontrollida mitut rakendust ühel ajal. Tänu interaktiivsele aknale saad vahetada muusikat, panna tööle taimeri ja samal ajal kasutada teisi rakendusi.

Uutel iPhone 14 Pro seeria telefonidel on esmakordselt saadaval nutikas Always-On Display lahendus. Kui see on aktiveeritud, siis ekraan hämardub. Uuendus annab sulle võimaluse saada kiiresti teavitusi meeldetuletuste, ilma või muu olulise informatsiooni kohta. Always-On lülitab ekraani välja mitmes erinevas situatsioonis: juhul kui pöörad telefoni tagurpidi, paned telefoni taskusse, lülitad telefoni vähese energiatarbimise režiimile või jalutad ühendatud Apple’i käekellaga telefonist eemale.

Sel aastal on toimunud kõige suuremad täiendused kaamerasüsteemidega. Mudelitel iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max on 48-megapiksline (MP) põhikaamera koos täiustatud neljapikslise sensoriga, mis reageerib valgusele neli korda paremini ja pakub mitte ainult vapustavaid, vaid ka praktilisi 12 MP fotosid. Need, kes soovivad jäädvustada hetki 48 MP fotodele, saavad kasutada ProRAW formaati. Nutitelefonid iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max sisaldavad uut 12 MP ülilaia nurgaga kaamerat ja täiustatud pildi sooritust pimedas. Uued tehnoloogilised lahendused aitavad kasutajatel nautida paremaid optilisi suurendusi ja makrofotograafiat.

Photonic Engine avab veel rohkem võimalusi digitaalfotograafiaks, muutes keskmise või vähese valgustusega pildid veelgi kvaliteetsemaks. Tänapäeva seadmetes ei olene pildi kvaliteet ainult sensoritest, vaid ka algoritmidest ja tehisintellektist. Pro-seeria uued sensorid ja algoritmid lubavad kasutajatel jäädvustada kvaliteetseid pilte veelgi parema detailsusega.

Uus TrueDepthi esikaamera annab kehva valgustusega tingimustes kvaliteetsema foto- ja videokvaliteedi. Teine uuendus on autofookus, mis kiirendab fokuseerimist ja annab võimaluse teha grupipilte kaugemalt distantsilt.

Uuenduse on läbinud ka video filmimise rakendused. Täiendatud on Cinematic Mode’i, et toetada 4K HDR resolutsiooni. Mõlemad iPhone 14 ja Pro-seeria telefonid tutvustavad uut Action Mode’i, mis lisab videotele enneolematu stabiilsuse. Videopilt püsib stabiilsena isegi siis, kui filmid liikumise pealt. Tehnoloogia kohandub tugevate raputustega ja vibratsiooniga ning stabiliseerib pildi automaatselt.

Täiendavad filmimis- ja pildistamisfunktsioonid, nagu öörežiim, Smart HDR 4, portreerežiim koos portreevalgustusega, ööportreefotod ja Apple ProRAW, panevad teid tundma professionaalina ja aitavad jäädvustada ülikvaliteetseid kaadreid.

Videopilt püsib stabiilsena isegi siis, kui filmid liikumise pealt.

Kõigil iPhone 14 ja iPhone 14 Pro mudelitel on täielikult uuendatud adaptiivne True Tone’i välklamp koos 9-LED-massiiviga, mis muudab valguse intensiivsust vastavalt sellele, kui kaugel on objekt.

Uut Pro-seeria mudelit iseloomustab väga vastupidav ja stiilne disain. Selle roostevabast terasest raam läheb suurepäraselt kokku mattklaasist tagaküljega. Ekraani kaitseb innovaatiline Ceramic Shield, mis on nutitelefonide turul saadaolevatest materjalidest kõige tugevam. IP68 sertifikaat garanteerib kaitse vee ja tolmu eest.

6,1-tolline iPhone 14 Pro ja 6,7-tolline iPhone 14 Pro Max on saadaval neljas värvitoonis: Deep Purple, Space Black, Silver ja Gold. Nendel mudelitel on sisemälu maht vahemikus 128 GB kuni 1 TB.

iPhone 14 ja iPhone 14 Plus

Sel aastal tutvustati kahte iPhone 14 suurust: 6,1-tolline iPhone 14 ja 6,7-tolline iPhone 14 Plus, mis tulevad müügile oktoobris. Uus Plus-seeria nutitelefon annab kasutajatele suurema ekraani.

iPhone 14 ja iPhone 14 Plusi toiteallikaks on täiustatud kiip A15 Bionic, mis pakub rohkem RAM-i (4 GB asemel 6 GB) ja kiiremat GPU-d (nelja tuuma asemel viis tuuma). IPhone 14 Plusil on iPhone’i pikim aku kasutusiga.

iPhone 14 kaamerasüsteemid on läbi teinud minimaalsed muutused oma välimuses, aga märkimisväärsed uuendused on laiendanud filmimise ja pildistamise võimekust. Uus 12 MP põhikaamera koos f/1.5 avaga ja sensor koos stabilisatsioonifunktsiooniga tagavad kehva valgustuse korral 49% parema pildikvaliteedi. Öörežiim jäädvustab pildid kaks korda kiiremini. Täiendatud on ka esikaamerat. 12 MP TrueDepthi kaamera koos autofookusega on täpselt sama nagu Pro mudelitel.

iPhone 14 ja iPhone 14 Plus on saadaval viies erinevas värvis: Blue, Purple, Midnight, Starlight ja (PRODUCT) RED. Mudelid on saadaval kas 128, 256 või 512 GB mälumahuga.

Nagu kõikide Apple’i toodetega, on ka iPhone 14 ja 14 Pro-seeria telefonid fokuseeritud andmete turvalisusele ja privaatsusele. See on tagatud tänu Secure Enclave’ile, Face ID-le, Privacy Nutrition Labelsile ja teistele sisseehitatud turvatehnoloogiatele.

Apple on pühendunud ka keskkonna kaitsmisele. Ettevõte on seadnud eesmärgiks saavutada aastaks 2030 süsinikuneutraalne (CO2) heitkogus ja valmistada oma tooteid ilma Maa ressursse kasutamata.

Saate oma iPhone’ist veelgi rohkem kasu, kui kasutate seda teiste Apple’i ökosüsteemi seadmetega – Maci arvutite, Apple Watchi, AirPodsi juhtmevabade kõrvaklappide ja iPadi tahvelarvutitega. Seadmed suhtlevad omavahel sujuvalt ja täiendavad üksteist suurepäraselt. See võimaldab teil oma Apple’i seadmetest veelgi rohkem kasu saada.

Uus iOS16 operatsioonisüsteem

Alates 12. septembrist jooksevad iPhone’i nutitelefonid (iPhone 8 ja hilisemad versioonid) uue operatsioonisüsteemi iOS16 peal, mis võimaldab sul enda nutitelefoni veelgi paremini ära kasutada.

Näiteks on uuendatud lukustusekraan rohkem isikupärastatud ja kasulikum kui kunagi varem, mis annab võimaluse sättida sellele pilte ja vidinaid, nagu ise soovid. Lisaks saad sõnumirakenduses muuta või tühistada hiljuti saadetud sõnumeid ja märkida vestluste olekuks „lugemata“.

iCloud Shared Photo Library teeb fotode jagamise perega veelgi lihtsamaks. Täiustatud reaalajas tekst on veelgi võimsam, kuna see suudab videos teksti ära tunda, teha kiireid valuutateisendusi, pakkuda reaalajas tekstitõlget ja palju muud. Uus funktsioon Visual Look Up muudab soovitud pildi kopeerimise, tausta eemaldamise ja selle mis tahes rakendusse kleepimise lihtsaks.

Kõik iPhone 14 seeria mudelid toetavad 5G-ühendust ja ülikiiret allalaadimist ning kvaliteetset videote voogedastust. Samuti on saadaval MagSafe’i süsteem, mis võimaldab lihtsat ühendust ja kiiremat juhtmevaba laadimist.

Jaga
Kommentaarid