„Eesti Taristuehituse Liit on seadnud eesmärgiks viia Eesti Euroopa parima teedevõrguga riigiks. Teedevõrk on üks võtmeelemente meie ühiskonna ja riigi turvalisuse ja heaolus, mängides olulist rolli ka riikliku majandusarengu ja konkurentsivõime seisukohalt, „ sõnas liidu tegevjuht Tarmo Trei. „Usume, et riiklikul tasemel tuleb hakata teedevõrku enam investeerima, kvalitatiivseks hüppeks vajame pikka plaani riigi poolt, millele meie konverentsi tulevikku suunatud arutelud saavad olema üheks sisendiks.

Konverentsil esinevad tervituskõnedega majandus- ja taristuminister Riina Sikkut ja Taristuehituse Liidu juhatuse esimees Sven Pertens. Innovatsioonist teedeehituses räägib Euroopa Innovatsiooniakadeemia president Alar Kolk, teedevõrgu olulisusest kaitsevõimekuse tagamisel räägib kaitsevaldkonna ekspert Peeter Tali ja sissevaate Eesti teedevõrgust Euroopa kontekstis annab video vahendusel Euroopa Komisjoni liikuvuse ja transpordi peadirektoraadi peadirektor Henrik Hololei. Riiklike asutuste esindajad arutavad riigi plaanide üle, oodata on ka parlamendierakondade esindajate debatti teedevõrgu arendamise teemal.

Kohal on mitmeid välisesinejaid, kelle esitluste kaudu saab aimu põhjamaade pikast vaatest teedevõrgu arendamisele, koostööinnovatsioonist teedevõrgus ja Poola teedevõrgu arenguhüppest viimastel aastatel. Tähelepanu saab ka linnaruumi temaatika, mille puhul arutlevad linnaruumi eksperdid selle üle, kuidas saab teedevõrgu planeerimisel arvestada igaühega.

Konverentsi raames antakse üle Aadu Lassi nimeline teedevaldkonna tunnustusauhind , mida Transpordiameti ja Eesti Taristuehituse Liidu koostöös tehakse juba viiendat korda.

Konverentsi juhib Johannes Tralla, toimumiskohaks on Viimsi Artium. Konverentsi korraldab Eesti Taristuehituse Liit koostöös Delfi Meediaga.

Täpsem info konverentsi kava ja registreerimise kohta SIIN. Konverentsile pääsme saab soetada Piletitasku.ee lehelt.

Loe lähemalt Aadu Lassi nimelise teedevaldkonna tunnustusauhinna konkursi kohta siin.