USA Florida osariigis elav autokoguja Ernie soetas uhiuue hübriidmootoriga McLaren P1 kõigest kaks nädalat tagasi. Auto väärtuseks hinnatakse 1,5-2 miljonit dollarit. Florida osariiki tabas aga laastav orkaan Ian, mis on tekitanud terves piirkonnas suuri kahjustusi. Nii jäädvustas kohalik Ernie, kuidas üleujutus viib garaažist minema tema hirmkalli auto.

Orkaan oli niivõrd halastamatu, et võttis kaasa ka mehe teise uhiuue auto Rolls Royce.

Florida, Põhja- ja Lõuna-Carolina seisid laupäeval silmitsi ulatuslike orkaanijärgsete koristustöödega. Orkaan Ianit peetakse üheks võimsamaks tormiks, mis kunagi USA mandriosa tabanud, tekitades kümneid miljardeid dollareid kahju ning tappes rohkem kui 20 inimest.

Reuters vahendas 1. oktoobril, et USA riikliku ookeani- ja atmosfääriameti uued pildid näitasid, et Iani tormituul pühkis ära mitu rannamökki ja motellihoone, mis asusid Florida Sanibeli saare kaldal. Pildid kuvasid, et kuigi enamik elumaju säilisid, näisid hoonete katusekahjustused tõsised.

Nüüdseks post-troopiline tsüklon küll nõrgenes, kuid põhjustab riikliku orkaaniameti andmetel endiselt Carolinas, Virginias ja Lääne-Virginias raskendatud ilmastikutingimusi.

„Suuremad kuni rekordilised jõgede üleujutused jätkuvad Florida keskosas järgmise nädala jooksul. Nädalavahetusel on võimalik üleujutuste teke Appalache keskosas ja Kesk-Atlandi lõunaosas ning väiksemaid jõgede üleujutusi on oodata Carolina rannikualadel,“ teatas amet.