Pakkumise kogumahuks on kavandatud ligikaudu 1 miljon eurot. IPO tulu on Molneril vaja selleks, et värvata uut personali, kiirendada uute toodete turuletulekut, mille seas esimesed ravimid J. Molneri kaubamärgi all 2023. aasta esimeses pooles, ning tõsta laboratooriumi võimekust.

Molner arendab ravimeid USA ja Kanada turu tarbeks. Ravimite väljatöötamisel tugineb ettevõte Mustamäel Tehnopolis tegutseva teadus- ja arendustiimi pädevusele, teatas ettevõte.

„Töötame välja geneerilisi ravimeid, et leevendada vastavate toodete puudujääki turul. Molneri fookus on nõudluse rahuldamisel USA-s ja Kanadas, kuna seal asuvad maailma suurimad ravimiturud,“ ütles J. Molner AS-i asutaja ja tegevjuht Jason Grenfell-Gardner.

Molner keskendub keerulisematele geneerikutele ning ei tegele seetõttu tablettide ja kapslite arendusega. Arendustöö fookuses on dermatoloogias kasutatavad paiksed ravimid ning steriilsetest ravimivormidest haiglates kasutatavad viaalidesse ja ampullidesse pakendatud süstelahused. Ravimite tootmiseks kasutab Molner lepingulisi partnereid.

J. Molner AS on valdusettevõte, millel on kolm tütarettevõtet: The J. Molner Company OÜ Eestis, The J. Molner Company Inc. Kanadas ning The J. Molner Company LLC USA-s. Kokku on Molneris ja tütarettevõtetes ligi 20 töötajat. The J. Molner Company OÜ 2022. aasta esimese poole käive oli 162 000 eurot, mis tuli teistele ravimitootjatele osutatud teadus- ja arendustegevuse teenustest. Hetkel keskendub ettevõte omatoodete arendusele ning esimeste enda ravimite turuletoomisele. 2022 aasta juulis omandas Molner USA-s kolme sealses Toidu- ja Ravimiametis registreeritud ravimi müügiload.

The J. Molner Company asutati 2020. aastal ning selle aluseks oli USA ravimiettevõtte Teligent poolt 2015. aastal Tallinnase rajatud laboratoorium. 2020. aastal lõpetas Teligent tegevuse Eestis, põhjuseks pandeemia ja sellest tulenenud majanduslikud raskused, ning loodi The J. Molner Company. Molner vastab täielikult kõigile regulatiivsetele nõudmistele ning ettevõttel on Eesti Ravimiametilt tootmise tegevusluba nr 876.

Molneri juriidiline nõustaja on Ellex Raidla Advokaadibüroo ja finantsnõustaja LHV Pank