Tesla teatas, et tarnis kolmandas kvartalis 343 000 ja tootis 365 000 sõidukit, jäädes alla analüütikute ootustele 364 660 tarnitud sõiduki osas.

Kogutoodang kasvas võrreldes eelmise aasta sama ajaga 41,15%, mil ettevõtte teatel toodeti 258 580 autot. Aruande kohaselt tootis Tesla kolmandas kvartalis 19 935 oma kallimat Model S ja X sõidukit ning 345 988 oma populaarsemat Model 3 ja Y sõidukit.

Goldman Sachsi analüütik säilitas Tesla ostusoovituse, samas JPMorgani analüütikud usuvad, et Tesla aktsia ei suuda turgudega koos liikuda, öeldes samas, et kasumi puudujääk on kooskõlas ettevõtte ootustega.

Coweni energia, jätkusuutlikkuse ja mobiilsustehnoloogia tegevdirektor Jeffrey Osborne kirjutas pärast kolmanda kvartali tarnete aruannet: „Teslal on piisavalt raha ja ta on võtnud ette märkimisväärse ülemaailmse tootmise laiendamise Hiinas, Berliinis ja Texases, kus kaks viimast lähenevad täisvõimsusele. Kuigi konkurents turul jätkab kuumenemist, teevad nende investeeringud akutehnoloogiasse nad tõenäoliselt lühiajaliselt raskesti kättesaadavaks.“ Cowenil on Tesla aktsia hinnasihiks seadnud 244 dollarit aktsia kohta.

Eile sulgus tesla aktsia 242,4 dollari juures. Aasta algusest on väärtpaber langenud üle 39%.

Lisaks võis aktsiat mõjutada Muski üleskutse viia Ukrainas läbi uus referendum ning alustada alade üleandmist Venemaale, kui rahvas nii soovib.