4. oktoobril teatas ajakiri Forbes, et Vladimir Putini superjahti nähti 25. septembril Eesti ranniku lähedal. Laeva saatis ilmselt turvalisuse kaalutlustel ka teine Vene alus. Seni Gracefuli nime kandnud superjahil on uus nimi – Kosatka (eesti keeles Mõrtsukvaal). Putinile kuuluva jahi sai pildile theyahtphoto.com fotograaf Carl Groll.

Vaata orginaalfotot Eesti ranniku lähistelt SIIT.

Selline näeb välja Putini Mõrtsukvaal:

PS! Antud foto ei ole tehtud Eesti vetes.

Jaht liikus Läänemeres Saaremaa lähistel ning selle raadioside on laevajälgimisteenistuse MarineTraffic andmetel välja lülitatud alates 30. augustist, mil jaht veel Kaliningradis oli.

Kosatka on Venemaa presidendi Vladimir Putini suuruselt teine superjaht. Selle väärtuseks hinnatakse 119 miljonit dollarit. Kosatkal on sisebassein, helikopteriväljak ja sviite kuni 12 külalisele. Jahil on vodkabaarid ja omaniku sviit koos veinikambriga, kus saab hoida kokku kuni 400 pudelit.

Märtsis avaldatud BBC Newsi uurimise kohaselt kuulub jaht Moskvas registreeritud firmale JSC Argument, mille USA rahandusministeerium sanktsioneeris koos selle ainuaktsionäri Andrei Gasiloviga 2. juunil. BBC uurimine näitas, et JSC Argument oli minevikus nõustunud laenuga ühele juhtfirmale, kes oli seotud „Putini palee“ ehk 190 000 ruutmeetri suuruse luksusliku mõisa ehitamisega Gelendžiki kuurortlinna lähedal.